Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Top 10: Spider-Man Villains (#3)

Spider-Man är en karaktär med ett stort urval av "villains" och självklart finns det då några som man favoriserar framför de andra. Under de närmsta dagarna kommer jag nu att avslöja vilka fiender som platsar i min personliga "Top 10" lista ur Spideys fiendegalleri:

3. VENOM (EDDIE BROCK)

Vad som först startade som ett dräktbyte till Spider-Man blev senare en av hans mest respekterade fiender, Venom! Venom är nog den villain som många fans till Spider-Man ser som sin favorit, och den version som de flesta då syftar på är originalet med Eddie Brock som symbiotens bärare. Eddie Brock var en nedbruten man (då han förlorade sitt jobb på Daily Bugle och blev klassad positiv för cancer) när han kom i kontakt med symbioten. Snabbt hade Brock information som symbioten bar på och han fick då reda på att den tidigare bäraren Spider-Man faktiskt var Peter Parker, en person som Brock då hatade mer än något annat. Brock använde då sin nyfunna kraft för att tortera Spider-Man och han hade som en fixering att göra allt för att förstöra Peters liv. Han hotade hans familj, har många gånger försökt döda Spidey och vägrade att sluta. En gång var Peter t.o.m. tvungen att fejka sin egen död för att bli av med sin fiende. Venom är dessutom otroligt stark och då symbioten kopierade sin tidigare bärares attribut besitter han även krafter liknande till Spider-Mans. Spider-Mans "spider-sense" reagerar dessutom inte för Venom och detta gör att han hamnar i ett underläge han absolut inte är van vid. Han är ett farligt hot och en otroligt intressant rival då han "i princip" är en ond monstruös version av vår hjälte.

Venom hamnar på plats nummer #3 då han är det original som först startade denna kärlek vi har till symbioter. Han är en villain som lever för att tortera Spider-Man och har levererat många bra upplevelser till mig som läsare. Visst finns det många karaktärer som burit denna organism, och idag ser situationen helt annorlunda ut, men Eddie Brock/Venom är den version som jag verkligen älskade som villain.