Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Dutch
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Top 10: Spider-Man Villains (#2)

Spider-Man är en karaktär med ett stort urval av "villains" och självklart finns det då några som man favoriserar framför de andra. Under de närmsta dagarna kommer jag nu att avslöja vilka fiender som platsar i min personliga "Top 10" lista ur Spideys fiendegalleri:

2. DOCTOR OCTOPUS

En radioaktiv läcka resulterar i en explosion och en briljant fysiker (men något av en enstöring) vid namn Otto Octavius blir smällens offer. Han överlever men märker fort att radioaktiviteten fått honom att mentalt kunna kommunicera med ett par metalliska armar. Han utnyttjar sedan sitt intellekt tillsammans med sin nya kraft för att få det hans "briljanta sinne", enligt honom, SKA ha! Att Doc Ock hör hemma på 2:a plats är ett måste för mig då han är en av Spideys starkaste rivaler och samtidigt en av de farligaste. Doc Ock har gått från att anfalla banker, i tidiga dagar, till att idag ha försökt förstöra planeten! Även om man retar honom för hans utseende eller hans snygga frisyr så går det inte att undvika hur intelligent denna karaktär har gått att blivit med tiden. Som villain till Spider-Man är han perfekt och då mycket p.g.a. hans resurser, de viset han alltid har en "plan b" och det sätt man utnyttjar hans personliga karaktär. spoiler-varning! Doc Ocks sista (och kanske största) plan, innan hans nära död, var att ta över Spider-Mans kropp för att sedan döda honom.. och han lyckades! Han lyckades där alla andra villains har misslyckats och detta tack vare hans farliga (och samtidigt imponerande) intellekt. Han DÖDADE Spider-Man och ÄR nu Spider-Man.. det är vad jag kallar en vidrig (men samtidigt klockrent utförd) villain!

Doctor Octopus hör helt klart in bland toppen då han är en villain som Spider-Man alltid måste ta på stort allvar. Han har varit ledaren över Sinister Six och han har intellekt nog att förstöra planeten. Dessutom lyckades han där alla andra Spidey-Villains har misslyckats ... Han dödade Spider-Man!