Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Top 10: Spider-Man Villains (#1)

Spider-Man är en karaktär med ett stort urval av "villains" och självklart finns det då några som man favoriserar framför de andra. Under de närmsta dagarna kommer jag nu att avslöja vilka fiender som platsar i min personliga "Top 10" lista ur Spideys fiendegalleri:

1. GREEN GOBLIN (NORMAN OSBORN)

Norman Osborn är namnet på en av Spider-Mans värsta villains och enligt mig är han den som placeras på toppen. Norman Osborn var ägare till företaget Oscorp och fader till Peters vän Harry när han initierade sig själv med ett (Goblin) serum. Serumet gav honom krafter över de mänskliga gränserna och dessutom en "healing factor" Men resulterade i att han blev galen. Förutom detta så är han även mästare i strid och ett geni med högt intellekt. Osborn är även den förste Green Goblin där han agerade med olika "Goblin-baserade" vapen och sin flygande "Goblin-glider". Men varför placeras då Osborn på första plats av Spider-Mans alla villains? Jo, i största del började det med en väldigt känd händelse:

I denna berömda berättelse kidnappas Gwen Stacy av Osborn, efter att han fått reda på vem Spider-Man egentligen är, och i stridens hetta mellan Spidey faller hon från en hög avsats. Peter, som då hinner reagera på detta, hoppar efter sin kärlek och hinner skjuta sitt nät som träffar hennes ben. Han drar i nätet efter att det träffade och lyckas då fånga in Gwen innan hon når fallets slut. När Peter når en säker plats märker han att det redan är försent.. Hon har brutit nacken. Gwen dog när Peter drog i sitt nät då han agerade i panik och som resultat bröt hennes nacke. Denna händelse brinner i Peters minnen än idag och har skadat honom på ett vis som inte går att beskriva.. han svek den person han älskade och lever fortfarande med tanken om vad som hade hänt om han bara hade agerat annorlunda. Men Osborn slutar inte där.. I arcet "Sins Past" får Peter även veta en av Gwens mörkaste hemligheter i ett par brev som tidigare aldrig nådde honom.. hon hade en hemlig relation till Norman Osborn.. som också gjorde henne gravid.. (detta arc fick självklart inte särskilt positiva reaktioner från Gwens fans, men det finns inget som säger att denna händelse blev "borttagen" på något vis).

Norman Osborn har varit ledare över SHIELD (eller HAMMER som han då namngav det), och har skadat sin son på vis en fader aldrig ska göra. Han har styrt en grupp Avengers i sin "Iron Patriot" dräkt (en kopia av Iron Mans dräkt med amerikanska flaggans färger) och han har varit nära total världsherravälde. Men det som gör honom till Spideys villain nummer #1 är p.g.a. det vis han förstörde Peters liv för alltid. Han tog hans kärlek ifrån honom och förstörde det på alla vis möjliga. Detta brinner i Peters själ än idag och det hat som han ser i Osborn är obeskrivligt. Det spelar ingen roll vilka villains som lyckas döda Spider-Man.. för Osborn har redan dödat Peter inombords på ett vis som de andra aldrig kan komma i närheten av.