Svenska
Blog

Tre saker jag önskar mig i Destiny 2

Det är bra nära nu. Den 18:e maj ska det visas upp en spelbar demonstration av årets (för mig) hetaste spel. Destiny 2 Med tanke på allt som har hänt med Destiny de senaste tre åren, kombinerat med alla rykten om en problemkantad utveckling, undermålig spelmotor och begränsningar med gammal hårdvara tror jag vi har ett mer erfaret Bungie nu, 2017. Inte för att studion är en bunt med gröngölingar (verkligen inte) men Destiny kändes under en lång stund som ett betatest eller ett early access-spel. Det tror jag inte Destiny 2 kommer göra. Inte alls. Därför tänkte jag huxflux lista ett par saker jag verkligen hoppas (och tror) finns i spelet när det släpps den 8:e september i år.

Story
Ja, det vet alla som har spelat Destiny. Berättelsen är plågsamt undanstoppad och gömd utanför själva storyn. För den som tar sig tid att läsa finns det dock massor av intressant lore att gotta sig med. Det blev lite bättre under andra året med The Taken King men till Destiny 2 vill jag ha en fullt utvecklad berättelse, inne i spelet - mellansekvenser, karaktärsutveckling och ordentliga djupdykningar i spelet fiender. Bara den grejen att det nämns robotskurkarna Vex i första spelet innerst inne är organiska men sedan lämnas utan förklaring är plågsamt, för mig. Mer, fler och bättre. Tack.

Mer djup, mer rollspel
Destiny är ett actionspel i förstaperson, primärt. Tillsammans med det finns det även influenser av rollspel på ungefär samma sätt som Borderlands med olika karaktärsklasser och färdigheter. Här vill jag att Bungie gräver ännu djupare, tilldela ordentliga roller till de olika klasserna, så som det fungerar idag är skillnaderna så pass små att de egentligen inte gör någon skillnad på det stora hela. Nu förstår jag absolut att Destiny ska tilltala en bredare massa än exempelvis World of Warcraft men jag är inte ute efter sånt djup. Bara mer djup och lite mer rollspels-influenser.

Mer innehåll
Alla spel med MMO-natur lider naturligtvis av torka till och från. Det är en naturlig del av speltypen och det tar tid att utveckla ordentliga expansioner. Det jag är ute efter är fler småuppdateringar som Buniges liveteam har visat sig vara ganska bra på. Exempelvis ändra omgivningarna inför jul- och påskhelger, hålla tidsbegränsade event - PvP-eventet Crimson Doubles som kom runt alla hjärtans dag där det var två mot två-multiplayer var helt underbart exempelvis. Jag vill ha mer liv, mer rörelse och mer aktiviteter att underhålla min tid med. Inte fler "record books" som ska fyllas med utmaningar jag har gjort tusentals gånger tidigare.

Det finns såklart fler saker jag vill ha i Destiny 2. Men, jag håller mig lite, jag vill se spelet i rörelse och veta mer om vilka vägar Bungie planerar att gå den här gången. Men var så säker, mer Destiny kommer att komma från mig under året.

Vad önskar du dig till Destiny 2?

Tre saker jag önskar mig i Destiny 2

Otroligt generiskt, men jag längtar.

HQ