Svenska
Blog

Krystad humor, stela karaktärer men samma fina hjärta i Gears of War 4

Efter att ha lirat igenom denna generations utgåva av The Coalitions superserie Gears of War har vi en hel del att prata om - ett par problem och några rejäla höjdpunkter. Tre år swishade förbi (allt för snabbt, herregud vart är livet ens påväg?) och helt plötsligt var det dags för Gears of War 4.

En underligt igenkännbar, men ändå helt främmande blond och muskulös man uppenbarar sig efter prologuppdraget - Fenix? Mycket riktigt, alla ropar Fenix men någon bandana syns inte till. JD Fenix, skitunge och son till en av världens hårdaste huvudpersoner Marcus Fenix är killen vi spelar som. Jag kände snabbt "Jack-sjukan" gro (Ni vet, när man fick bekanta sig mer med Jack i Red Dead Redemption och ingenting kändes rätt längre?) och ska jag vara helt ärlig är jag fortfarande inte speciellt imponerad av GOW4s huvudkaraktärer. Vi har Blondie, "Woman in a man's world" (vars karaktär är så ohyggligt trist och krystad att jag ville kicka henne från mitt party), Coletrain #2 och Hårdrocks-Gimli (som även han bara tog upp plats med sin krystade humor) och inga av dem kan mäta sig med varken Marcus, Dom, Cole eller Baird. Tyvärr. Jag vill inte spoila någonting alls, men det finns ett gäng välkända ansikten även i GOW4 och de räddar allt.

Det är självklart riktigt trist att inte ha fäst sig vid någon av de nya karaktärerna men jag älskade Gears 4. Gears of War 4 är ännu ett Gears men det spelas helt fantastiskt. Det flyter på grymt fint, fiendefloran är varierad och storyn är, trots att den är otroligt utdragen, rolig att hänga med i - för att inte tala om slutet som enligt mig är helt superbt. Visst, det fanns en hel del dryga delar i kampanjen, som insta kill-stormar och en sjukt löjlig motorcykel-jakt men allmänt så hade jag kul genom hela kampanjen (bortsett från en dryg bosstrid). Men det är väl ändå inte kampanjen de flesta hypat gällande testosteron-festen Gears of War 4? Det är väl ändå multiplayern?

Har du hängt på the hypetrain gällande multiplayer-lägena kommer du definitivt inte att bli besviken. Aldrig har jag haft så kul med multiplayer som i Gears och jag hoppas den inledningen får dig intresserad. Vi på redaktionen har spelat Horde ett par dagar nu och om en stund är det dags igen och jag är lika pepp nu som innan första testomgången. Jag känner redan nu att det kommer att vara nästintill omöjligt för mig att lägga ner MP:n. Det är så sjukt välgjort, allt fungerar utan problem, inga buggar syns till, visuellt är det grymt snyggt, poängsystemet och allas olika roller... Allt är fantastiskt välgjort. Av de lägen jag testat är Horde en klar favorit och någonting alla borde prova på.

Sen har vi ju custom-karaktärerna. Alla animerade vapenskins och karaktärsmodeller du kan välja bland i MP-lägena. Samtliga hiskeligt fula men helt totalt superhärliga. Fler skins och fler karaktärer kommer att släppas framöver och redan nu finns en hel del att välja mellan. Nästa gång du ser en Day of the Dead-Kait med bubbelgnasher så kan det vara mig du ser.

Vem spelar du som i multiplayer?

Krystad humor, stela karaktärer men samma fina hjärta i Gears of War 4

HQ