Svenska
Blog
"Det var bättre förr"?

"Det var bättre förr"?

Skrivet av Nineldo den 24 mars 2017 kl 15:08

80- och 90-talet hade verkligen sin charm. Men självklart även groteskt stora brister och saker man helst inte vill uppleva igen. Mina barn har nu fått mig att behöva uthärda något från den negativa änden.

I tisdags började det, barnen bad mig leta upp diverse klipp på Zelda på Youtube. Vi började med det vanliga med klipp från Starbomb, Smosh, PBG. Sen såg barnen den fantastiska och så otroligt välskrivna serien med samma namn som spelen (svårt att förmedla sarkasm i text, men jag tycker alltså helt tvärtemot mot vad det står).

Liksom jag hatar magtröjor och Fubu-byxor är även den här serien något jag helst vill förtränga från det förflutna och slippa behöva vila ögonen på igen. "Hey paisanos! It's the Super Mario brothers' Super show!"... Håren ställer sig upp i nacken bara av den meningen. Och allt blir bara värre när Link ganska snart uttalar den magiska meningen "Excuuuuuse me princess!".

Då jag inte alls kunde titta på denna frontalkrock till underhållning på samma sätt som mina barn, så försökte jag istället förstå mig på den. Men jag begriper inte vem serien som helhet är skriven för! Visst hade man en lägre ribba på den tiden och som barn, men den verkar helt och fullt endast vara gjord för pengarnas skull. Bortsett från musiken, färgerna och namnen så saknar den enligt mig helt anknytning till sitt källmaterial.

Visserligen har vi ju sett det här ganska nyligen igen i form av Sonic Boom. Där sa dock många att dom uppskattade serien mer än själva spelet, har dock inte sett den själv. Men jag känner mig genuint ledsen när företag, oavsett media, använder sig av karaktärer eller liknande på ett så pass idéfattigt sätt. Man liksom slänger ihop alla klyschor och stereotypiska uppfattningar och gör ett medelmåttigt försök att förmedla en handling. Huvudkaraktären ska vara lite smått puckad men ändå häftig, följd av en smartare kompanjon. Och skurken är så urbota korkad att man känner att man själv skulle göra ett bättre jobb med att ta över världen.

Dock finns det inte mycket som är värre än att titta på ett maraton av Dora en lördagsmorgon. Så 9 till avsnitt av detta ska väl gå? :P


Vad tycker ni om alla gamla serier? Bör dom lämnas i det förflutna eller har ni en härlig nostalgisk känsla när ni tittar på dom?

HQ