Svenska
Blog
Zelda: En följetång Del 3.

Zelda: En följetång Del 3.

Skrivet av Nineldo den 11 maj 2017 kl 15:01

Tredje inlägget, men ändå bara det andra spelet i tidslinjen. Finns otroligt mycket att gotta sig i här! Hoppas att ni tycker att det är ok att jag sammanfattar ganska grovt, annars skulle jag nog behöva hålla på med denna bloggserie i månader :P

Efter flera fredfulla år, har Hyrule fått chans att växa till sig och bli ett rikt och blomstrande kungarike. Kriget och allt som hänt är numera bara legender och sagor som berättas. Ingen förutom några få utvalda vet ens om Triforcen eller det gömda svärdet funnits på riktigt, eller om allt bara är en del av legenden. Från tidernas första Zelda följs blodsbandet i nedåtstigande led, och denna släkt blir kungafamiljen.

Men freden var kortvarig och snart hotades kungariket av mörkret än en gång. Och när det mörkaste av mörker drog över Hyrule kom småfolket Picori sända från himmelen, för att dela med sig av sin kraft till människorna. Picorisarna gav den modigaste mannen i Hyrule ett Gyllene Ljus och ett magiskt svärd för att mota bort mörkret. Tack vare Picorisarnas magi lyckas Hyrule räddas, och folket visar sin tacksamhet till småfolket genom att hålla en årlig festival. Men likt tidigare händelser, så försvinner Picoris ur mannaminne och det enda man vet om dom är dom historier som berättas under festivalen.

Ett år hålls en sådan festival, större än på många år. Man höll även den årliga svärdsfäktningsturneringen, där vinnaren fick chans att hålla i det legendariska svärdet som vann över mörkret för längesedan. Samt att detta år skulle vinnaren få ett nytt svärd i pris, ett svärd gjort av Links farfar/morfar (inte säker översättningen där) som var den lokala smeden.

Mannen som vann visade sig dock inte alls vara intresserad av något annat än förstöra det magiska Picori Blade och på så sätt släppa lös alla monster som hållits fångna i en kista tack vare svärdets krafter. Mannen visade sig vara den elaka vindmagikern Vaati som själv härstammade från Picori (även kallade Minish), han ville komma åt det Gyllene Ljuset och med hjälp av det härska över världen. I sin vrede slår han ut vakterna och förvandlar Zelda till sten. Vaati förvandlade även den man han varit lärling under, skräddaren Ezlo. Då Ezlo upptäckt att Vaati stulit och använt en magisk mössa han gjort som kunde uppfylla önskningar för att göra honom till en mäktig magiker, blev Ezlo själv förvandlad till en mössa.

På order av kung Daltus, påbörjade Link sin resa för att rädda sin barndomsvän Zelda och hela Hyrule. Hans första uppdrag var att leta reda på det bortglömda folket Picori, i hopp om att dom skulle kunna laga det magiska svärdet. På vägen dit stöter han på Ezlo, som lovar att hjälpa Link på hans äventyr och ska föra honom till byn där Minish bor. Väl där lär sig Link att svärdet endast kan lagas med hjälp av dom fyra elementen, något som även kommer göra att den som håller i svärdet kan dela sig själv i fyra delar för att slå tillbaka mot ondskan på ett ännu starkare sätt.

Jakten leder vår hjälte och hans följeslagare på ett äventyr mellan högt och lågt. Men tills sist står våra hjältar segrande och svärdet har fått tillbaka sina krafter.

Medan Link försökt laga svärdet så har Vaati hjärntvättat kungen och försöker få det Gyllene Ljuset ur Zeldas kropp. Men Link hinner i tid och besegrar Vaati med sina nyvunna krafter. Hyrule återvänder till sitt fredfulla stadie, och Ezlo återvänder till Minish-världen. Var hundrade år öppnas dörren mellan dom båda världarna, så vem vet om dörren kommer öppnas igen någon gång.

Likt färg som bleknar i solljus, så bleknade minnet av Picoris och Minish än en gång. Men Vaati, han var mer än bara ett minne.

Så, det var dagens lilla snutt. Och som den trasiga skivan, "Har ni något att tillägga eller vill diskutera, tveka inte att skriva!" :D

Må gott allihopa!

HQ