Svenska
Blog
Sugmotor eller turbo?

Sugmotor eller turbo?

Skrivet av Petter den 14 juni 2006 kl 19:06

Är det den eviga frågan? Stor motor med mycket kraft, utan turbo - eller mindre motor med mer utvunna hästkrafter och med turbo (eller kompressor)?. Svårt. Kicken av en turbo, finessen med att lära sig ladda lagom våldsamt och lära sig köra maskinen precis på varvtalsgränsen är ljuv. Samtidigt är det befriande med konstant vrid i hela varvregistret, mycket motor och bara rent sug. Jag har ägt både och, och idagsläget skullle jag svara sugmotor på frågan, men vem vet. Efter en provtur i något med ohälsosamt kraftig överladdning och fyrhjulsdrift kanske jag ändrar mig...

Bilsnack alltså, dagen till ära. Orsak: har precis hämtat igen gamla Bettan från den lokala Nissan-verkstaden där de under ett antal veckor bytt spindel, bärarm och fjäderben på vänster sida. Ja, svaret är ja - det gick för vilt till och grejor gick sönder. Men plåt och stål är bara att byta ut, och en sportbil är till för att brukas på ett sportigt sätt.

Har förgäves försökt bjuda Jonas på en provtur för 154:e gången, utan framgång. Han är åkrädd, farträdd, trafikrädd - superrädd. Knepigt att han däremot inte blir det mesta uppskrämd då hans vilda gnagare (som stinker, yess) hoppar omkring som rabiessmittade, håriga frukostkorvar och hugger folk i benen.

HQ