Svenska
Blog
Mat du inte äter?

Mat du inte äter?

Skrivet av Petter den 12 oktober 2015 kl 10:13

Mat... Det finns naturligtvis mat som får mig att sjunga, för att det är så fantastiskt gott. Det finns naturligtvis lika många rätter som får mig att vilja lägga ned underarmen mot bordsskivan och liksom svepa hela tallriken mot golvet medan jag skriker av vildsint raseri. Smaken är ju som baken och för min del existerar det ett antal rätter som jag bara inte äter, oavsett. Jag tänkte lista maten jag avskyr och be dig göra detsamma.

Mat jag inte äter:

Blodpudding
Smaken i sig är inte den sämsta, det smakar råg och sirap, mixat med den där järnrika, metalliska touchen av blod. Men konsistensen är vidrig och själva tanken på att äta grisblod funkar verkligen inte för mig.

Surströmming
Jag har råd med färskt kött och färsk fisk, köper inte sur, möglig, jäst mat som gör en sjuk och illamående. Eftersom jag har ett fullt fungerande luktsinne avstår jag även mat som luktar som ett normalstort utedass.

Kräftor
Köttet är småsurt men förbluffande smaklöst och har en gummiaktig konsistens. Kräftan är en asätare och vattnets motsvarighet till kackerlackan vilket, tillsammans med den rikliga mängden avföring som djuret i sig innehåller, inte gör den till något jag vill äta.

Isterband
Jag älskar korv men kan inte med isterband. Det går bara inte, även fast många av dagens sorter innehåller ganska bra råvaror. Den där starkt syrliga smaken är vidrig, verkligen.

Lever
Kroppens reningsorgan är inget jag äter då både smak och konsistens är hemskt. Jag minns med stor fasa min kära mors vidriga leverbiffar som hon mulade in i trutn på mig med stor övertygelse.

Sushi
Tramsigaste maträtten genom alla tider. Geggigt ris utan egentlig smak blandas med rå fisk som är geggig, och förhållandevis smaklös. För att få skiten att smaka krävs snorstark dippsås... Jag står helst över.

Vilka rätter vägrar du att stoppa i munnen?

HQ