Svenska
Blog
Sony Bravia XD93 är riktigt bra

Sony Bravia XD93 är riktigt bra

Skrivet av Petter den 24 november 2016 kl 15:14

Det är ingen mening att hymla med det faktum att XD93 65" som vi hårdkört de senaste veckorna - är ytterligare ett tydligt bevis på hur fenomenalt bra Sony är just nu (och har varit i ett antal år). XD93 är en underbart läcker TV rent designmässigt med en mycket smidig och enkel fjärrkontroll. Den har snudd-på perfekt färgneutralitet ur kartong (åtminstone vårt exemplar) samt hanterar rörelser och panoreringar med bravur. Interpoleringen är strålande, som vanligt hos Sonys skärmar, och gråskalan är klanderfri.

På minuskontot placerar jag dock hur TV:n betett sig under våra mätningar av input lag. Vi har fått fram allt från 49ms till 99ms (i "game mode") när vi mätt vilket blir en aning problematiskt för den som avser att spela exempelvis Halo 5 eller Battlefield 1 på hög nivå (läs: Inte Mäkis nivå) på denna TV. 49 millisekunder är bra för en 4K HDR-skärm på 65 tum medan 99 snarare är oacceptabelt men vi kommer att vänta på nästa mjukvaruuppgradering innan vi delar ut betyg, se om problemet ordnar till sig då. Svärtan är heller inte Panasonic-briljant. Den är bra, men LG Oled och Panasonics LED-skärmar (även i lägre prisklasser) klår Sonyn.

Vi kommer att hårdköra TV:n även fortsättningsvis och återkommer som sagt med en ordentlig recension men om du letar en stor, snygg, kapabel och högkvalitativ 4K HDR-skärm just nu - gör du helt rätt i att välja XD93.

HQ