Svenska

Är förbud ett bra sätt att lära unga?

Skrivet av Ree den 10 augusti 2012 kl 15:47

...om sex? (Rymdes inte i rubriken)

Jag har länge varit lite intresserad av frågor om förbud. Sex är ett ämne som är lite tabu att prata om. Jag menar, det kan vara farligt att ha sex då man kan dra på sig en STI (sexuellt överförbar infektion, som det kallas (STD)), eller så råkar man göra någon gravid innan man ens passerat tonåren, vilket såklart är beklagligt.

De flesta håller med om att detta är ett problem, men lösningen på problemet skiljer sig från person till person. Vissa säger att, eftersom unga inte borde hålla på med sex och sånt så ska man heller inte lära dom om sex. Det kan nämligen ge en "första kontakt" med sex och sporra intresset. Man säger helt enkelt att man borde borde ignorera ämnet helt och hållet och förbjuda en från att prata om sex i skolan t.ex. just för att "de inte ska hålla på med sånt".

Andra säger dock tvärtom, att det är bättre att man lär de unga en och annan sak, om kondomer och sjukdomar så att de är bättre förberedda inför framtiden. Även om man kanske ger dom en "första kontakt" med ämnet så är det bara för att man bryr sig om honom/henne, för att man vill att den personen ska veta av riskerna och kunna kontra dom utan problem.

Så vad säger du, vilken sida tar du och varför? Jag är tycker personligen att ju mer information man har om något innan, desto större chans att man inte gör något dumt. Är det här en sund inställning?

HQ