Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Virtual Reality

Skrivet av Samba_p den 18 februari 2014 kl 09:46

PrioVR klarade precis sitt kickstarter mål och STEM fick just konkurrens. Det som får mig att tro att saker som detta kommer att lyckas och ändra på gaming i framtiden är just konkurrens situationen. Bland omnidirectional treadmills så har vi Cyberith och Virtuix Omni så tävlar mot varandra och nu inom fullbody sensors så har vi nu Prio VR och STEM, allt detta tillsammans med Oculus Rift och vi kan se slutet på gaming som vi känner till att idag.

Folk snackar om "graphics war", 720 eller 1080, XBO vs PS4 vs PC. Personligen kunde jag inte bryr mig mindre, har alltid föredragit Xbox av olika anledningar, så länge det inte är en jättestor skillnad i grafiken så är jag okej med att och det har alltid varit den enda skillnaden mellan dessa 3 platformar. Men I och med VR och alla dess tillbehör så kommer det att ändras, nu snackar vi inte bara grafik, utan immersion. Hur vi upplever spelen, inte bara kolla på en skärm utan verkligen vara en del av spelet.

Detta är Halo för mig, med det så menar jag att Halo va det senaste spelet som fick mig att byta konsol och generation, sedan dess har det inte funnits något som har hypat mig lika mycket, förens nu. I höst kommer Prio VR, STEM, Omni och Cyberith finnas på marknaden, förhoppningsvis också Oculus, och då är det dags för mig att skaffa min första PC någonsin.

Peggle 2 släpps...

Skrivet av Samba_p den 2 december 2013 kl 11:12

...den 9e December. Älskade första Peggle och spelar det fortfarande lite då och då. Nu hoppas jag bara att Minecraft Xbox One edition får ett release datum snart, skulle klara mig ett halvår på bara dom två spelen.

http://venturebeat.com/2013/12/01/peggle-2-coming-to-xbox-one-
on-dec-9-with-lots-of-new-features-preview/

Gamestop ringde...

Skrivet av Samba_p den 21 november 2013 kl 17:37

...precis, jag låg på soffan och kollade på Breaking Bad. Tydligen har dom fått in 2st Xbox One och eftersom att jag va först med att förhandsboka Xbox One så va den ena min om jag vill ha den.

Satte julmusten i halsen, hade inte riktigt räknat med att ha ett Xbox One redan i November. Kommer inte bli helt problemfritt då jag troligtvis måste ändra mitt gamertag lite för att kunna njuta av alla online delar men det är troligtvis värt det.

Åker till USA och RTX

Skrivet av Samba_p den 15 juni 2013 kl 16:12

Bam så bara veckor kvar tills jag drar till USA, första gången för mig och är för tillfället både nervös och taggad på samma gång.

Den 1a Juli sätter jag mig på tåget till Köpenhamn, sedan kommer jag spendera en vecka i Austin, Texas. Har alltid velat besöka USA men det är pga The RoosterTeeth Expo(RTX) som jag äntligen åker. Har varit ett fan av Roosterteeth i ungerfär 8år nu och för ungefär 2 år sen så skapade dom sin egna mässa, började med 500 besökare och iår är det ungefär 5000.

RTX är en spel/internet/nörd kultur mässa, så man kommer att se allt från Richard Garriott och Jenn Taylor till Mega 64 och Freddie Wong. Alla gäster och företag är inte utannonserade än men skulle inte bli förvånad om vi få se 343 och Bioware där då dom har ganska starka kopplingar med Roosterteeth. Mycket indies, bland annat jumpkick och hotline Miami 2.

Grädden på moset är att jag kommer få uppleva 4e Juli i USA, Independence Day. Ska bli riktigt kul att jämföra med sveriges national dag.

Xbox One förhandsbokad...

Skrivet av Samba_p den 11 juni 2013 kl 11:57

...2st blev det, vill byta ut dom 2 360 jag har i lägenheten för tillfället. Tog med en massa spel och presentkort till Gamestop och gjorde slag i saken, fick 1400kr för allt gammalt skit så nu blir det att betala 4300ggr2 i november troligtvis.

För att få det ur världen, har köpt 2 begagnade spel i mitt liv, jag kör med 100m/bit Fiber internet, och jag lånar aldrig ut mina spel för mina polare lyckas alltid ha sönder saker som jag lånar ut. Så personligen kunde jag inte bry mig mindre om allt tjafs dessa saker har handlat om.

Men jag är inte dum, att PS4 gör dessa saker bättre än X1 för tillfället, PS4 är 1000kr billigare och att PSN+ är 100kr billigare/år för tillfället (MS har faktiskt inte sagt något om Guld Priset än, kan sjunka, kan öka) kommer göra skillnad.

Så det som gör mig orolig är att mycket folk kommer att flytta över från Xbox till PS och att man får mindre folk att lira med, t.o.m med main co-op partner vet inte hur han ska göra, skulle han flytta över till PS4 så kan det bli jobbigt, måste hitta någon ny att lira med.

Så E3 då, älskade Microsofts press, vill testa alla spel dom visade upp. Sett över hela dagen igår så har gamers mycket att se fram emot, på alla konsoler. Min Topp 5 för tillfället är

-Titanfall
-The Division
-Battlefield 4
-Destiny
-The Crew

BETA +