Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fyra Små Tips #27 - ANOTHER ONE

Skrivet av AG Jati den 29 april 2017 kl 14:09
This post is tagged as: Musik

Som en viss meme-god skulle ha sagt, "another one".

Cashmere Cat, Kacy Hill - Europa Pools
Looptroop Rockers - City Camo
Christopher Willits - Comet
Show Me The Body - Trash

You all know these are just my personal picks right?

Svarta skor

Skrivet av AG Jati den 27 april 2017 kl 21:48
This post is tagged as: Haiku?

Trånga väggar
Har ingenstans att ta vägen
Ingen andning

Önskar nåd
Finns ingen som hör min röst
Tår efter tår

Det blöder
Men inte ifrån armen
Från tårkanalen

Faller blodrött
Ner mot det hårda stengolvet
Hen ler

Det öppnas
Kliver in utan att ångra
Enda utvägen

Dörren stängs
Ångest, ångest, ångest
Ångest, ångest

Fult, men roligt

Skrivet av AG Jati den 26 april 2017 kl 21:10
This post is tagged as: Serier

Animerade serier behöver inte alltid vara av den snyggaste sorten för att man ska kunna njuta av den. Ibland så räcker det bara med ett strålande röstskådespel samt en stor portion humor. Sådan är serien Animals, skapade av bröderna Duplass. Serien kretsar kort och gott kring olika djurs liv i en storstad och oftast brukar varje avsnitt fokusera kring just de djuren. Även om den smått hackiga och ibland rentutav vulgära animationen lämnar mycket att önska så tycker jag att det sätter perfekt ton på en serie som Animals. Det är mörkt, hemskt, vidrigt och knasigt på många plan. På många sätt påminner den mycket om sådana tecknade serier man brukade kolla på MTV. Är ni ett fan av sådana typer av serier kan jag inget annat än att rekommendera Animals. Som man säger: Döm inte katten efter morrhåren.

Fyra Små Tips #26 - BLANDAT

Skrivet av AG Jati den 23 april 2017 kl 14:36
This post is tagged as: Musik

Den här gången blir det kort och gott en del blandat.

Merzbow - Ao, Pt. 2
Baast - Her Deadly Oasis
Hauschka - My Kids Live on Mars
Keaton Henson - Epilogue

You all know these are just my personal picks right?

GIRLS - Slut för gott

Skrivet av AG Jati den 20 april 2017 kl 21:15
This post is tagged as: Serier

Så, efter sex minst sagt strålande säsonger drar man tyvärr ner ridån för den minst sagt strålande serien Girls, Lena Dunhams storverk. Det var varit en minst sagt intressant resa under de tre åren jag följt serien från första avsnittet och framåt. Girls är långt ifrån en serie som skulle passa alla, med tanke på hur många sorters karaktärer det finns och att serien sällan censurerar sig för att göra sig till mer "acceptabel" tv. Det är förmodligen en av de mest naturliga serier jag sett under hela mitt liv och det behövs verkligen flera serier av samma kaliber som just Girls.

Avsnitt efter avsnitt har alltid kört högsta växeln med sådant som skulle falla i kategorin "oväntat". Manuset i Girls har hela tiden varit komplex och skådisarna är som födda för sina roller. En del av dem har dessutom Lena känt under en längre tid och det märks hur kemin är vid varje scen. Det har aldrig funnits en minsta stund jag tyckt varit meningslös eller tråkig för den delen. Sen så blir det aldrig särskilt utdraget. Varför kan inte fler serier var runt 20-25 minuter per avsnitt istället för att dra på den tjatiga traditionen att de just måste vara en timme lång?

Jag skulle kunna skriva en hel krönika om just Girls, men tycker att detta är nog. Har ni inte sett Girls så rekommenderar jag hårt. Finns på HBO.

Girls och Lena, tack för allt. Ser framemot spinoff-serien.