Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Dutch
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Horizon är genomplöjt och avklarat!!!

Vet inte hur många timmar jag har spelat, möjligtvis ett 30-tal. Vilket fantastiskt spel, inte utan förbättringsmöjligheter, men som helhet ett fantastiskt spel. Är inte för att skriva nå längre texter men tänkte sammanställa lite tankar och åsikter om spelet.

Grafiskt sitter det lika smäckert som en riktigt kladdig snorsloska som totalt tappade fart när du spottade och kletar pinsamt fast på tröjan, det enda du kan göra är att hoppas ingen ser dig. Konstigt formulerad mening, men när jag skriver detta har jag varit på 30års kalas och har några öl i kroppen. Det jag menar är att det är vackert, otroligt vackert. Kanske de snyggaste spelet jag någonsin spelat. Man kan bara gå omkring i spelet i timmar för att se hur vackert det är, gick säkert en timma efter en älv och jagade lax med pilbåge!

Ljudet är inte fy skam det heller, riktigt jäkla bra soundtrack! Finns på Spotify för övrigt. https://open.spotify.com/album/5ZAaYcFudS0BtKhWJqeMCH?context=spotify%3Aalbum%3A5ZAaYcFudS0BtKhWJqeMCH

Förhöjer upplevelsen precis så jäkla bra som ett soundtrack ska göra. Även ljudeffekter är på riktig toppnivå. Den myllrande basen då en tallneck vandrar förbi för första gången är magisk.

Gameplay är tight! Riktigt härligt när man får grepp på saker och börjar skifta vapen under striderna för att få elemental effekt och sedan tillbaka för största möjliga skada. Att sänka de större dinosaurierna är riktigt häftigt. Att bara strosa runt i världen och plocka dessa bestar är väldigt tillfredsställande.

Det jag skulle kunna önska är att de gjorde vapen och gear lite mer speciellt. Som det är så köper man i stort sett alla vapen och de mesta av utrustningen hos handlare runtom i världen och där de flesta har allt till salu. Här hade jag hellre sett en mer klassisk version där man kanske hittar vapen i bunkrar eller dylikt runtom i världen, de skulle kännas mer unika och sporra en mer att utforska denna sanslöst vackra värld.som det är nu så finns det en antal vapen som sedan kan modda med olika linser (tror jag det kallas) för att få ut annan stats, vilket kan kännas lite tråkigt. Till en uppföljare skulle jag även gärna se en utökad melee-arsenal.

Storyn är riktigt jäkla bra, i alla fall huvudstoryn. Sidouppdragen känns mest som oftast lite meh. Men själva huvudstoryn är betydligt bättre och mer drivande än vad jag hade trott. Att utforska världen och få svar på varför det blivit som det blivit pushar en hela tiden framåt. Man vill verkligen hitta alla dokument och ljudfiler till skillnad från många andra spel.

Problemet med open world och tempo i berättardelen. Tycker det är lite av ett problem att få ett bra tempo i open world spel. Kör man Horizon efter huvudstoryn så går det jättebra och funkar fint som snus under läppen på en snusare. Men när man tar utsvängningar och börjar göra sidouppdragen så blir det lite av ett pacingproblem som jag inte riktigt vet hur man ska lösa.

Animationer! Var en del prat om innan att ansiktsanimationer inte riktigt höll måttet. Finns några taskiga ansiktsanimationer. Speciellt Brom-uppdraget i början, annars så tycker jag de håller en bra nivå. Bättre än de flesta open world RPG. Det som dock är bra på animationssidan är Aloys animationer när hon är ute i världen.Vid klättring, ridning osv, Smidigt och trovärdigt.

Rpg-delen: Horizon är ett Action-rpg, vilket märks när man spelar det. Striderna är tighta och roliga, men blir aldrig riktigt lika djupt och drivande som man kanske skulle önskat. det är ett lättare RPG system med levling som fyller sin funktion, men kanske inte mer än det! En svår lina att balansera det där.

Överlag då till någon typ av slutbetyg? Tror det hamnar smack mittemellan en 9a och en 10a. Ett fantastiskt spel men som skulle kunna bli liiite bättre!!!

Blir dock lite irriterad på framföra Bethesda när jag lirar Horizon. Varför kan de inte komma upp i alla fall hälften av så vacker grafik som i Horizon på deras spel. Fatta Fallout med den grafiken, vore sinnessjukt häftigt!

Frödagstipps!

Ytterliggare en fredag, eller frödag då det gått någon minut in på lördag. Men tänkte lägga upp lite tippa på några bra reaklipp :)

Halo Wars 2 (XOne) 269kr
https://www.proshop.se/Spel/Halo-Wars-2-Nordic-Edition-Microsoft-Xbox-One-Strategi-/2582939

Xbox One kontroll (vit) 389kr
https://www.proshop.se/Spel-Tillbehoer/Microsoft-Xbox-Wireless-Controller-White-Gamepad-Microsoft-Xbox-One/2560285

Xbox One Elite kontroll 999kr
http://cdon.se/spel/xbox_one_elite_controller-34185358

Ps4 pro +3månader PS+ 3990kr
http://cdon.se/spel/playstation_4_1tb_pro_%2b_3_månader_playstation_plus-39917364

Playstation VR 3990kr
http://cdon.se/spel/playstation_vr-26862743

Horizon, fy bubblan vilken fin början!!

Måste börja med att be om ursäkt till CDON, häcklade dom för att jag var säker på att de skulle skicka spelet för sent. Men prisa gudarna, efter att ha kört med snöslungan i en timma efter en jäkla snöstorm så nådde jag postlådan, med litet hopp men stort mod så öppnade jag postlådan. Däri låg den, Horizon: Zero Dawn limited edition, Steelbook när det är om bäst. Otroligt fin utgåva.

Har hunnit spela kanske 1,5 timma, så ska väl inte säga för mycket. Men fasen vilken grafik, ett av de snyggaste spelen som gjorts, om inte det snyggaste. Fantastisk ljudbild, både till soundtrack och till ljudeffekter. Men kanske främst just musiken, det lyfter verkligen en redan fantastisk värld till nya höjder. Storyn känns grymt intressant, åtminstone inledningsvis. Man får väl se vars den tar en. Och världen, den där jäkla magiska världen, den tar ett stadigt punggrepp och verkligen driver en vidare, det finns inget jag vill missa!! Skulle kunna rekommendera spelet redan på det lilla jag spelat. Ska man säga något negativt så är det väl att det kan kännas för klottrigt med alla resurser och HUD:en, hade gärna fått vara mer avskalat. Det skulle ta fram skönheten i spelet ännu mer, och göra det mer lättillgängligt. Men som sagt, fy bubblan vilken fin början :)