Svenska
Blog
Shovel Knight har hittat hem

Shovel Knight har hittat hem

Gamereactors retrovecka betyder för undertecknad ohälsosamma mängder av Shovel Knight: Treasure Trove på Nintendo Switch, i soffan, i sängen, i köket, vid spisen (när jag kokar kyckling) och på dass. Var jag än går följer Yacht Club Games underbara lilla äventyrspärla med. Shovel Knight på Switch känns som en perfekt nätmatchning värdig ett uppslag i en kvällstidning: "Shovel Knight: Jag har strulat runt med så många format, men nu känns det som om jag hittat hem."

Med sin tajta spelbarhet, läckra NES-estetik och retrosköna 8-bitssoundtrack är Shovel Knight som klippt och skuret för att avnjutas bärbart. Tack vare Switchens sleep-funktion är det hur enkelt som helst att stänga av spelet mitt i en bana, göra något annat ett tag och sedan slå på konsolen och fortsätta där du slutade. The Legend of Zelda: Breath of the Wild i all ära, men för mig - som faktiskt aldrig lirat Shovel Knight tidigare - har spelet om den heroiske riddaren med den dödliga spaden klättrat upp som det bästa som finns av avnjuta till Nintendo Switch.

Spelet i sig bjuder på en fantastisk potpurri av klassiska spelmoment från några av NES-erans absolut bästa titlar, och gör det utan att det någonsin blir rörigt eller känns fantasilöst. Precisionskrävande plattformshopp varvas med utmanande bossar, hemligheter som väntar på att upptäckas och en nonsenshistoria som drivs framåt av befriande humoristisk dialog. Jag njuter, jag njuter högt och ljudligt, i alla rum i lägenheten. Att kunna lira det var du vill, hur du vill, gör Shovel Knight: Treasure Trove till ett givet köp för alla Switch-ägare.

HQ