Svenska
Blog

Nintendo Switch - mina intryck efter några veckor

Skrivet av earl_grey den 24 juli 2017 kl 21:03

Jag hade ju tänkt vänta med Switch tills Odyssey kommer, men som ni läst kunde jag inte hålla mig längre. Nu har jag haft Switch och Zelda Breath of the Wild i några veckor och tänkte dela med mig av mina intryck.

Först och främst konsolen. Det är verkligen en supermysig liten maskin. Jag älskar den redan, faktiskt, men den är inte perfekt. Jag spelar mycket med kontrollerna löskopplade och med konsolen stående på ett bord. Idealiskt när man till exempel ska passa på att spela en stund medan man har en sovande bebis i knät. Vad jag dock inte kan begripa är varför Nintendo inte satte en power-knapp på antingen höger eller vänster Joycon? Jag vill inte ha konsolen i sleepmode för batteritidens skull, och det har hänt att jag har satt mig med min dotter i knät och kontrollerna inom, men konsolen utom, räckhåll. Då blev det helt enkelt inget spelat den stunden. En petitess såklart, men ändå ett obegripligt tankefel, tycker jag. Sen är batteritiden kanske också lite klen när man spelar så krävande titlar som Zelda. Switchen brukar vara vaken lika länge som dottern sover, nätt och jämt. Jag förstår förstås att det här var en avvägning mellan vikt/pris/prestanda, men någon timme till i batteritid skulle inte vara fel. Sen har jag ibland märkt att konsolen på något mystiskt sätt laddar ur batteriet fast den är helt avstäng. Efter att ha googlat lite har jag kommit fram till att jag inte är ensam om att notera detta, och att det eventuellt kan röra sig om att Switchen laddar Joycons och tappar kraft. Någon som vet säkert? Och ja, den var verkligen helt avstängd. Bombsäker!

Breath of the Wild sedan. Ja, var ska man börja? Jag är inget stort Zelda fan. Jag har hittills spelat en bra bit på SNES-äventyret a Link to the Past via virtual console och klarat Wind Waker HD. Övriga spel i serien har jag inte rört alls. För mig är det solklart det bästa Zelda jag har provat, så här långt (40-50 timmar och en Divine Beast in i äventyret). Som många redan har påtalat är det kanske inte det snyggaste spelet som finns, men det övervägs med råge av stämningen. Det finns så mycket mer att skriva, men jag tror att jag spelar vidare istället. Det enda riktigt negativa jag kan komma på är att man inte kan trycka förbi en dialog man redan läst. Ganska frustrerande.

Just det, jag har Snake Pass också. Det verkar inte alls dumt, men just nu behöver jag verkligen bara Zelda.

Tack vare Switch kan jag utöva min favoithobby trots att jag är nybliven småbarnspappa. Det är helt enkelt så mycket större chans att det blir av att man spelar när man kan spela när och var som helst. Genialiskt!

HQ