Svenska
Blog
Försenad Nyårskrönika

Försenad Nyårskrönika

Skrivet av Elaisa den 31 januari 2009 kl 01:32

Nu har 2009 letat sig in med dunder och brak och jag hoppas att ni alla haft ett bra år med mycket kul, för det har jag. Kanske ni har något nyårslöfte? Som att sluta snusa eller börja träna för att komma i form och gå ner i vikt? A, jag vill i alla fall inte tänka på alla gym proppade med diverse discogymmare som sitter och sliter vid olika maskiner med ett par alldeles för små "back in the 80's"-shorts. Det är bra saker, men chansen det håller är ju cirkus en på miljonen. Men i alla fall, det förstnämda skulle plånboken må glad av, medan det andra skulle bränna hål. Kläder är dyra nuförtiden, speciellt med tanke på lågkonjukturen. Fast man kan väl alltid låtsas byta stil(vilket är populärt) och gå runt som en Hip-Hopare med allt för stor tröja och byxer ner till knäna. Men sanningen är att pengar inte är allt, mår man bra så mår man bra, oavsett om man bor i villa eller i en soptunna på kronoparken.

Några som inte verkar fatta detta är våra grannar till väst, även om det verkar se ljusare(eller mörkare beroende på hur man ser det) ut när spolingen Bush lämnat och efterträdits av Obama. Jag ger George en fet brasklapp som lett USA rätt ut i Sahara och applåderar Barrak och hoppas att han kan göra lite underverk. Men en sak som de gärna får sluta med är alla dessa över överdramatiska tal om att "vi är störst, bäst och vackrast, och gör allting rätt". Om de ens bara gjorde hälften....

Ni såg väl förhoppningsvis på EM i somrasoch borde i så fall lärt er 3 saker: Rysk vodka och kebab är rätt mat innan match, Tysken Gomez skulle inte träffa en ladugårdsvägg på 3 meter och att Henke Larsson är velig som en småbarnsfamilj på julhandel en stressig helgdag. Även om EM 2008 var lite av en besvikelse var det kanske inget mot OS. Många av medaljhoppen var på ett eller annat sätt ringrostiga och turneringen kan mest sammanfattas som ett magplask från trean. Och när vi för en gång skull hade vittringen på guldmedalj var domaren och köpte korv, en riktig jädra Chorizo. Aja, det är väl krävande att döma brottning.

Så kan det gå, men vad gör väl det om hundra år? Förbaskat mycket antagligen men det är väl bara att gå vidare. Vi har ju som sagt ett nytt år att se fram mot, för min del ett år i lilla Forshaga. Eller Munkfors/Hagfors som det brukar heta när man träffa folk. Jag är väl kanske lite av en nomad innerst inne.

Kanske man ska berätta hur man först hamnade här. Det var en augustidag på sensommaren som jag var på besök. Jag tyckte redan då att det var en till synes fin och trevlig liten skola. Första intrycket är ju så viktigt har man lärt sig. Det enda jag visste var att jag skulle kontakta en viss Thomas Wallhageroch efter att ha virrat runt lite fann jag till slut rätt. Vi ska nog bara prata lite och sen skulle det vara klart. Idag kan jag med marginal säga att jag hade ganska fel. Efter cirka en halv evighet och ett huvud fyllt med information senare var jag fri. Jag kommer ihåg att jag tänkte "aja, whatever, det blir säkert bra här". Så 10 kg pasta och en livsförbrukning av Heinz vita bönor senare flyttade jag in på hotellet. Resten är historia.

Men visst känns det lite märkligt att sitta här, samtidigt som snön faller utomhus och skriva om om sin första termin i Forshaga. För visst var det inte alls länge sen som eleverna på skolan(minus viltarna) kämpade och slet för att komma i mål på skoljoggen. Och konstigt nog, kan tyckas, vann inte förhandstippade Per Leandersson. Men som sagt, kan grisar flyga? Finns Kalle Anka på riktigt? En annan besvikelse är också att klassen inte vann någon av de ärorika skolturneringarna. I finalen tog det stopp, mot just det, lärarna. Nästa års taktik får väl mest kretsa kring Ekis och hur vi på smidigast sett får honom ur spel genom diverse metoder. Han bevisar återigen att takterna sitter i och att gammal är äldst. Själv medverkade jag inte utan bojkottade sitället julen och allt det andra tjafset som hör till. Det var riktigt skönt i Thailand så jag klagar inte, men hade ni det bra i snö och slusk? Jag hade det hur som helst fantastiskt utomlands men det var bara en liten detalj som saknades: Thomas fredagsfräckisar. Och hur var klassen på dom? Jag kan säga såhär: En bra försäljare, inget snack om saken, standuppkomiker? Njaaa

Ha ett jättebra 2009!
/Elias

HQ