Svenska
Blog
Hur olika vi möter varandra

Hur olika vi möter varandra

Skrivet av Elaisa den 16 maj 2012 kl 16:43

Det slog mig förut idag, att det grovt indelat finns tre typer av kategorier på hur man möter den andre när man möts en och en. Självfallet kan individen byta kategori från och till, beroende på faktorer som relationen till den andre, vilket humör man är på just för stunden osv. Vissa är väl dock mer benägna att anta den ena kategorin, precis som den andre är på att anta
en annan - personlighet.
Hur som helst:

Kategori 1: Den som tydligt bemöter och ger en klar bekräftelse på den andres existens. Ett hej, ett leende, ögonkontakt osv, troligtvis ett samspel med flera.

Kategori 2: Den som väljer att helt ignorera den andre. Viker undan med blicken, ofta snabba steg, ingen riktig bekräftelse på den andres existens, möjligtvis ett snett leende för att verka artig(jag hatar dig inte, men jag trivs inte i att möta dig just nu).

Kategori 3:Den sista kategorin befinner sig i ett mittenläge. Väljer att inte möta rakt på, men håller sig mottaglig i olika grad ifall den andra skulle ta initiativ. Troligtvis flackande blick, som ligger någonstans i rymden mellan de två för att hålla utkik efter närmanden och ofta ett konstlat "leende".

När representanter av dessa stöter på varandra brukar det aldrig uppstå några större problem. Förutom i ett fall(Visserligen kan även mötet mellan en kategori 1 och en kategori 2-person sluta snopet för kategori 1-personen). Ni kan nog se vilket. När två representanter från kategori 3 stöter på varandra.

Ingen är villig att ta initiativ men vill heller inte att passerandet ska ignoreras helt inför framtida relationen. Spänningen blir osäker, agerandet krystat. Det hela brukar sluta i någon slags halvmesyr, ett korthugget läte och något upprepande. Pinsamt helt enkelt.
Så, hur brukar du agera?

(Vid närmare eftertanke, ger scenariot ovan en ganska stark bild av hur mitt kärleksliv har sett ut hittills, men säg inget... FML) :/

HQ