Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fredagstipset (112)

This post is tagged as: Fredagstipset

Glad midsommar på er! Fastän solen inte skiner (åtminstone inte i Småland) hoppas jag ni har en grym dag var ni än befinner er. Har du bestämt dig för att skippa firandet i år och tar det lugnt kan du ju kika in veckans fredagstips.

Ferris Bueller's Day Off

Så här knappt två veckor innan premiären av Spider-Man: Homecoming tänkte jag att det kunde passa att rekommendera något från John Hughes. Enligt Marvel själva har Homecoming nämligen hämtat mycket inspiration från hans filmer och framför allt Ferris Bueller's Day Off. Eftersom den gick upp på biograferna på åttiotalet har många av er säkert redan sett den.

Filmen handlar om den mycket charmiga Ferris Bueller. Han går sista året på High School och tar skolan med en klackspark. Filmen utspelar sig under en dag och just den dagen skolklar han. Det senaste året har han haft så mycket frånvaro och gjort fula spratt att rektorn har bestämt sig för att ta saken i egna händer och sätta dit honom.

Handlingen är ganska simpel men det hindrar inte Ferris Bueller's Day Off från att vara en fruktansvärt underhållande film. Scenen när hans kompis Cameron finner något speciellt i en tavla är så underbar och jag kommer nog aldrig tröttna på den. Sen har vi också den härliga paraden med Twist and Shout (The Beatles) som nästan får en att resa sig upp och dansa själv. Det finns få filmer som får en att må så bra som Ferris Bueller's Day Off!

Dead by Daylight är riktigt bra

Jag vet inte hur många gånger jag sneglat på Dead by Daylight under mina dagliga besök på Steam. Jag har sett det dyka upp på reor ibland men har ändå avstått från att klicka på köpknappen. Vad jag inte var medveten om var att spelet idag släpps till PS4 och Xbox One också. Bara några minuter efter att jag insett det stirrade jag på installationsskärmen och jag har nu hunnit tillbringa ett par timmar som livrädd tonåring och skräckinjagande monster.

Jag gillar att spela en mot flera. När jag har sällskap händer det att Nintendo Land plockas fram och jag brukar gladeligen vara den som tävlar mot mina vänner. Även när vi spelar Dead Realm vill jag bli spöke och de få matcherna jag spelat Evolve föredrog jag hellre att spela som monster än jägare. Som du säkert förstår föredrar jag därför att spela som monster i Dead by Daylight. Eftersom jag älskar Silent Hill har jag fastnat för monstret som liknar sjuksköterskan från tvåan.

Hittills är spelet otroligt underhållande och jag ser redan fram emot att spendera mer tid med det och klättra i nivåer med mina karaktärer. Om du också har införskaffat spelet till Playstation 4 och letar efter någon att spela med så spelar jag mer än gärna med dig. Släng bara iväg en inbjudan till Ekneh96!

Och du! Glad midsommar!

Vill du läsa Wonder Woman efter filmen?

This post is tagged as: Wonder Woman, DC Comics, Comics

Tycker du som jag, att Wonder Woman var en riktigt bra film, kanske du nu har blivit sugen på att läsa mer om karaktären? Det finns såklart många tidningar att välja mellan om man är intresserad av att läsa Wonder Woman. Många hade kanske rekommenderat den klassiska serien som George Perez skrev på åttiotalet vilket också är ett bra val. Jag vill dock rekommendera en annan samling som du inte borde missa om du vill läsa om Wonder Woman.

Serien jag tänker rekommendera dig är den pågående serien vid namn Wonder Woman. Idag finns det 50 nummer att bita i vilket kan ses som mycket om du inte redan börjat läsa den. Jag har några tips på var och hur du ska börja. För det första ska du börja från början (#1). Eftersom man nu är uppe i femtio nummer finns det en hel del samlingar att kika in.

Är du lite smått nyfiken men inte vill betala allt för mycket kan jag rekommendera dig att köpa den första volymen som innehåller de sex första numren. Samlingen heter Wonder Woman: Volume 1 Blood och kostar omkring 150 kronor. Gillar du det kan du därefter köpa på dig de andra volymerna. Vill du ha en riktigt påkostad utgåva innehållandes de tre första volymerna i högsta kvalitet har jag ett annat tips.

Absolute Wonder Woman är den perfekta utgåvan för dig som vill ha en läcker bok med Wonder Woman i din samling. Som jag tidigare sagt är Absolute-utgåvor samlingar av högsta kvalitet för dig som även vill pryda din bokhylla med snygga serier. Priset ligger däremot på omkring tusen kronor så vill du ha den här boken ska du vara redo att betala mycket för den. Innehållet är dock detsamma som i de vanliga häftade volymerna så vill du bara läsa serien och inte betala mycket för den är det ett mycket bättre alternativ.

Serien är skriven av Brian Azzarello och illustreras av, en personlig favorit, Cliff Chiang. Ett måste för dig som vill läsa Wonder Woman!

OSÄKER HUR DU LÄSER SERIETIDNINGAR? KLICKA HÄR!

''Vem är Miles Morales?''

This post is tagged as: Spider-Man, Comics, Marvel

Jag misstänker att många av er redan vet vem det är. Efter att Miles Morales dök upp i slutet av trailern till Spider-Man PS4 har jag dock sett en del som inte har någon aning om vem killen är. Varför blir fans exalterade? Jag tänkte ägna den här bloggen åt att förklara det lite kort för er som har noll koll på karaktären.

Det finns många olika universum inom Marvel. Den som inte är särskilt insatt och endast läst gamla serietidningar är kanske bara bekant med ''originaluniversumet'' som egentligen kallas för ''Earth-616''. I det här universumet existerar Iron Man, Spider-Man, Captain America och alla andra som vi kanske bäst känner till dem. Skulle jag räkna upp alla universum som existerar skulle jag få sitta här en bra stund till. En del universum har utforskats lite mer medan andra bara har nämnts lite kort någon gång.

Så var hör denna Miles Morales hemma och vem är han?

Universumet vid namn ''Earth-1610'' har också en Spider-Man. En Spider-Man som inte skiljer sig jättemycket från den vi redan känner till. Även där axlar Peter Parker rollen som Spider-Man men hans fiender och andra hjältar kan se lite annorlunda ut. Green Goblin ser exempelvis ut mer som ett monster och Electro har varken samma hudfärg eller samma dräkt som i Earth-616. De kanske påminner dig om hur de såg ut i The Amazing Spider-Man 2 vilket inte är så konstigt då man hämtade inspiration från detta universum.

Hjältar kan dock inte leva för evigt. I ett episkt slag mot Green Goblin dog Peter Parker i detta universum. Efter hans död reste sig däremot en ny hjälte som blev den nya Spider-Man. Hans namn var Miles Morales och även han blev biten av en spindel. Hans krafter skiljer sig däremot en aning från Parkers då han bland annat kan kamouflera sig och elektrifiera fiender.

Miles Morales blev snabbt populär i sin egna serietidning som kickade igång efter Parkers död för ungefär sex år sedan. Sen dess har karaktären även varit med i större tidningar som Civil War II och nästa år släpper Sony en animerad film med karaktären.

Anledningen till att spelare blev glada över att se Miles Morales i trailern är alltså för att det är ytterligare en Spider-Man. Om han hunnit bli Spider-Man i spelet eller inte vet vi inte men detta kan betyda många saker. Kanske är han en sidekick i spelet? Kanske kommer vi spela som honom i en uppföljare om ett par år?

Fredagstipset (111)

This post is tagged as: Fredagstipset

God afton på er! Idag kommer fredagstipset rätt så sent då jag haft fullt upp med att fira min bror som tog sin polisexamen idag. Jag har också hunnit med ett studentfirande så det är först nu som jag hunnit sätta mig ned och skriva ihop ett tips. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Gabriel Iglesias

Jag är i ärlighetens namn inte så mycket för ståuppkomik. När min bror först berättade om Gabriel Iglesias i vintras var jag väldigt skeptisk. Efter att ha kikat på ett av hans uppträdanden på Netflix ändrade jag mig däremot rätt så snabbt. Fluffy (som han ofta kallas för) är fruktansvärt rolig. En ståuppkomiker som på ett skickligt sätt driver med sig själv och andra. Han har även en stor talang när det kommer till att göra ljudeffekter och imitera någon annan.

Prenumererar man på Netflix finns det hela fem stycken shower att bita i. Skulle man se dem alla finns det såklart ett flertal klipp att kolla på youtube också. Han är aktiv än idag så man kan gå på ett uppträdande själv om man så önskar. Mycket mer än så säger jag inte utan jag låter dig själv kolla in honom. Jag hoppas hans humor faller dig i smaken!