Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fredagstipset (120)

This post is tagged as: Fredagstipset

Sista lediga fredagen innan det är tillbaka till verkligheten igen. Sommaren har gått på tok för fort och jag känner att jag hade velat läsa bra mycket mer serietidningar än vad jag hunnit i sommar. Vädret har verkligen varit ojämnt och det faktum att jag bara badat en gång i år hör till ovanligheterna. Hur som helst är det dags för fredagstipset och till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Ozark

Den kom från ingenstans. Jag hade helt missat den nya dramaserien där Jason Bateman spelar huvudrollen men började kolla väldigt kort efter att den blev tillgänglig. Ozark handlar om Martin Byrde som lever i Chicago men sin fru och två barn. Vad hans familj inte vet om är att han gör arbeten åt en drogkartell och blir på så sätt tvungen att fly till Ozark för att fortsätta sitt arbete. Han får till slutet av sommaren på sig att tvätta 8 miljoner dollar annars är det över för hela hans familj.

Första avsnittet var otroligt bra men jag var inte alls särskilt imponerad över avsnitten som kom därefter. Ozark lyckades däremot att fånga mig igen och som helhet var första säsongen av TV-serien riktigt bra. En spännande serie där Jason Bateman spelar riktigt bra och de avsnitt han regisserat hör dessutom till säsongens bästa. Med tanke på hur bra han är i serien och i The Guest tycker jag att det är dags för skådespelaren att hoppa på mer drama och lämna komedifilmerna bakom sig. Är du nyfiken på Ozark hittar du alla 10 avsnitt på Netflix.

Imorgon är det dags för The Defenders!

This post is tagged as: The Defenders, Marvel, Comics, Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones

Lite mer än två år har gått och alldeles, alldeles strax är väntan över. Jag är lite som ett barn kvällen innan julafton som knappt kan ligga still i sängen. Jag är väldigt förväntansfull och ser med glädje fram emot att se vad man lyckats koka ihop med Netflix-hjältarna. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist ska alla samsas om en TV-serie där Sigourney Weaver spelar skurk.

Eftersom jag inte varit särskilt övertygad när det kommer till Luke Cage och Iron Fist hoppas jag man lyckas göra dem lite mer intressanta. Framför allt hoppas jag att Finn Jones fått lite kung fu-träning så det faktiskt syns att han är den legendariska Iron Fist utan hjälp av klippning hit och dit. Jessica och Daredevil har man redan lyckats riktigt bra med så de har inte lika mycket att övertyga mig om. Glömmas ska inte heller Frank Castle som var briljant i andra säsongen av Daredevil. Jag förväntar mig inte att han är med särskilt mycket men att han får glänsa när han väl är det.

Åtta avsnitt känns också lagom. En del av de olika seriernas säsonger har lidit av problemet att de varit för långa. Faktum är att majoriteten av dem borde ha varit kortare och jag hoppas man har lärt sig av det här i framtiden. Jag ser gärna att de första avsnitten fokuserar på gruppen och uppbyggnaden av skurken och inte innehåller strider för skoj skull. Förhoppningsvis har man också hittats en bra balans mellan hjältarna så ingen hamnar i skuggan av de andra.

Imorgon är det i alla fall dags och jag är riktigt laddad. Är du?

Batman and Harley Quinn var... (spoilerfritt)

This post is tagged as: Batman, Batman and Harley Quinn, DC Comics

Inte bra. Jag hade stora förväntningar på den här filmen. På pappret lät det hur bra som helst att man skulle göra en hyllningsfilm till den animerade TV-serien där både Kevin Conroy, Loren Lester och de gamla manusförfattarna återvände. Det fanns en enorm potential men som slarvades bort redan efter 20 minuter. Med det sagt är den ungefär lika dålig som de senaste filmerna DC: Animation släppt.

Att låta Harley Quinn ha en stor roll i filmen tyckte jag var välkommet för med tanke på att karaktären gjorde sin debut i den gamla TV-serien så kändes det som en självklar sak att göra. Tyvärr gör inte Arleen Sorkin rösten den här gången utan istället är det The Big Bang Theory-stjärnan Melissa Rauch som gör den. Hon gör däremot inte en dålig insats men den är heller inte särskilt märkvärdig och hon levererar inte riktigt lika bra som Arleen Sorkin eller Tara Strong.

Vad som gjorde mig mest irriterad var att filmen inte kändes trogen till sina karaktärer. Framförallt Nightwing behandlades riktigt illa och när en viss händelse inträffar efter 20 minuter ville jag nästan stänga av filmen. Eftersom detta ska vara en hyllning till den animerade TV-serien tyckte jag dessutom att Batman inte fick den behandlingen han förtjänar. Till att börja med handlade filmen mer om Nightwing än honom och han fick aldrig riktigt briljera i några smygsekvenser eller fightscener. Han bara står där och pillar på diverse uppfinningar och ser stenhård ut samtidigt. För att göra allting värre lägger man även till fisskämt som varar i en minut.

Batman and Harley Quinn följer även den typiska längden på 75 minuter vilket återigen blir ett problem. Tiden räcker nämligen inte till för att göra den film man hade tänkt sig och det faktum att filmen är slut innan allting är utrett gör mig tokig. Jag var tvungen att se om de sista fem minuterna för att övertyga mig själv att jag inte hade missat något men mycket riktigt slutar den helt abrupt och slutscenen är inte heller trogen till karaktärerna.

Filmens animation är dock suverän och Kevin Conroy och Loren Lester gör, som väntat, en grym insats. Handlingen är även den okej men många fler positiva saker än så finns tyvärr inte att nämna. Batman and Harley Quinn gjorde mig otroligt besviken och jag står fast vid att DC måste lämna Batman åt sidan nu och fokusera på något annan hjälte. Det är väl på tiden.

4/10

Fredagstipset (119)

This post is tagged as: Fredagstipset, Alfred

Det är fredag och det betyder fredagstipset. Dagens tips blir lite av en klassiker och har du inte kikat in denna titel hoppas jag att du gör det. Till dig som läser vill jag, precis som vanligt, önska en trevlig helg!

Blood Simple.

Bröderna Coens regidebut ska veckans tips handla om. Det är inte deras bästa verk men de började minsann sina karriärer riktigt bra med den här filmen. Blood Simple. handlar om en rik man vars fru (Frances McDormand) är otrogen mot honom. Detta får han nys om och tänker hämnas ordentligt. Han anlitar en privatdetektiv som ska mörda både hans fru och hennes älskare men allt går inte enligt planerna.

För dig som är ute efter en riktigt bra thriller från 80-talet behöver inte leta mer. Kanske har du redan sett den men för dig som inte har det kan jag varmt rekommendera den. En riktigt spännande film som i mina ögon är en av brödernas bättre verk. Har du knappt två timmar över i helgen vore det ypperligt att fylla dem men Blood Simple.. Ett extra plus ska bröderna dessutom ha för att de slängde in den fantastiska låten It's the Same Old Song av Four Tops.

Batman: The Enemy Within börjar mästerligt!

This post is tagged as: Batman, Comics

Jag kommer hålla texten spoilerfri så vill du läsa vad jag tyckte utan att få reda på för mycket har du ingenting att oroa dig över.

Jag var aningen missnöjd med första säsongen av Batman. Telltale gjorde en del val som jag inte var helt okej med samtidigt som jag ansåg säsongen vara väldigt ojämn. Jag vill dock var tydlig med att jag inte tyckte den vara dålig. Den var bra men som fan hade jag stora förväntningar vilket Telltale inte alltid uppfyllde. Eftersom jag är ett så stort fan så fanns det däremot aldrig några tvivel att jag skulle köpa andra säsongen också.

Jag är fortfarande förvånad över att en andra säsong kom så snabbt då det känns som att första säsongen precis var slut. ''The Enigma'' börjar otroligt starkt och jag tror du själv kan lista ut att Riddler är skurken i episoden. Det är en karaktär som inte alltid blir särskilt välbehandlad av författare. Telltale har dock lyckats porträttera skurken riktigt bra. Han känns otäck, genialisk och det finns en bra balans mellan hans skicklighet sett till att slåss och att ta till verktyg när han behöver. Han är dessutom väldigt rå vilket jag alltid gillar eftersom han är en så sjuk person.

Den första episoden ur ''The Enemy Within'' kan dessutom vara den längsta episoden av Batman hittills. Kanske till och med den längsta episoden av alla spel från Telltale. Med en kort toalettpaus, en omstart av spelet efter att det krånglade samt en till paus för att ladda kaffekokaren kom jag upp i 155 minuters speltid. Jag har därför svårt att tro att du skulle klara det på under två timmar. Detta uppskattade rejält jag då jag ibland upplevt att vissa episoder (från alla spel) varit för korta.

Röstskådespelet är som vanligt på topp och till skillnad från Guardians of the Galaxy är valen långt från enkla. Det enda jag kan komma på som jag inte gillar är att Joker fortfarande känns väldigt, väldigt fel. Jag tror däremot att man kan styra upp det så småningom men utifrån det jag sett från förra säsongen och i första episoden är jag missnöjd med karaktären.

Gillade du första säsongen så bör du definitivt spela vidare. Det är en oerhört stark början som jag till och med skulle vilja kalla mästerlig. Jag hoppas verkligen att spelet fortsätter på samma nivå när det är dags för fortsättningen.