Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Ni missar väl inte våra serietidningsartiklar?

Det har gått ett par veckor sedan Kenny och jag anslöt oss till redaktionen och började skriva om serietidningar. Sen dess har vi lyckats snickra ihop lite artiklar vilket varit fruktansvärt roligt. I den senaste texten testade Kenny och jag på ett podcast-liknande format som jag sedan gjorde om till textform. Vi ägnade drygt en timme åt att diskutera hejvilt om kommande Marvel-filmer och hade utan några som helst problem kunnat fortsätta i en till.

En hel del av er läsare har också önskat en guide som beskriver hur man får tag på serietidningar och var man ska börja läsa. Vi har naturligtvis lyssnat på er och skrivit ihop en guide som är näst intill färdigställd och kommer att publiceras så småningom.

Både jag och Kenny tackar er för trevlig feedback på det material vi hittills publicerat och hoppas ni fortsätter tycka till om det vi skriver i framtiden. Fortsatt trevlig tisdag!

Fredagstipset (103)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är nog fjärde gången jag kommer på mig själv idag att jag inte publicerat något tips så det är väl bäst att jag gör det nu när jag väl kommer ihåg det. Idag handlar det om en TV-serie och till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

Preacher

Som många av er säkert redan vet så baseras den här TV-serien på den kritikerrosade serietidningen Preacher. Jag tänker dock inte skriva om serietidningen idag utan hålla mig till TV-serien. Den handlar om pastorn Jesse Custer som efter en övernaturlig händelse blir besatt av en varelse vid namn Genesis. En avkomma från en ängel och en demon som ger honom övernaturliga förmågor men som jag inte tänker avslöja här. Tillsammans med kvinna vid namn Tulip och en vampyr försöker de leta rätt på Gud och ställa honom till svars.

I rollen som Jesse Custer ser vi Robert Downey Sr. (läs Dominic Cooper) och Ruth Negga som Tulip. Även Jackie Earle Haley har en väldigt intressant roll som jag inte vill säga så mycket mer om. Han är fantastisk, så mycket kan jag säga.

Är du ute efter en spännande och rolig TV-serie med övernaturliga inslag är Preacher definitivt någonting för dig. För stunden finns bara en säsong att gotta ned sig i men i juni är det dags för säsong 2 och mina förväntningar är stora. Gör dig själv en tjänst och testa en gratis månad av Viaplay och kika på Preacher. Det här vill du inte missa!

DC är ett steg närmare Watchmen-mysteriet!

This post is tagged as: DC Comics, Batman, The Flash, Comics

Idag släpptes äntligen Batman (2016-) #21 och det är något som hela serietidningsvärlden har väntat på. När The Comedians bricka från Watchmen visades upp i första numret av DC Universe Rebirth blev jag och så många andra helt tokiga. Det har tagit sin tid men idag fortsatte man mysteriet om hur Watchmen passar in med resten av DC's värld.

Jag hade önskat att numret skulle berätta lite, lite mer men jäklar vad underhållande det var. Jag tänker bespara mig från att skriva mer om det då min käre kollega Kenny redan har planer på att skriva ihop en egen text om numret men jag kan jag konstatera att du är en dåre om du inte läser The Button.

Här kan du köpa tidningen!

Telltale's Guardians of the Galaxy är strålande!

This post is tagged as: Guardians of The Galaxy, Marvel

Man kan argumentera för att spelen från Telltale är urvattnade och att valen bara är illusioner, men nog är de alltid underhållande. Bortsett från Minecraft: Story Mode har jag vid det här laget spelat alla spelen de släppt sedan The Walking Dead. Att säga att alla har varit toppenbra vore att ljuga då jag blev djupt besviken på bland annat Game of Thrones och till viss del Batman. Ändå tvekade jag inte en sekund på att införskaffa Guardians of the Galaxy när de utannonserade det ett par månader tillbaka. Det är ju trots allt Marvel.

Fastän jag inte tvekade på ett köp så hade jag inte heller jättestora förhoppningar om att spelet skulle vara något spektakulärt men jag var tvungen att stilla hungern innan premiären av filmen nästa vecka. Så här i efterhand är jag dock överraskad över vad Telltale snickrat ihop i deras första episod. Bortser man från medelmåttig grafik så är jag mycket imponerad över inledningen (vilket jag inte var med exempelvis Batman trots att jag är ett stort fan av båda).

Allt som gjorde Guardians of the Galaxy till en så fantastisk film återfinns i spelet. Här finns det härlig humor med underbar kemi mellan karaktärerna men även musiken regerar. ELO's singel It's A Living Thing kom aldrig med i filmen fastän James Gunn hade planer på att använda låten i en av scenerna efter att Groot återfötts. Om den fanns med i bonusmaterialet minns jag inte men vad som glädjer mig är att jag möts av den underbara låten i huvudmenyn och dyker även upp då och då i spelet. Jag tänker inte berätta något om berättelsen i spelet men efter att ha klarat första episoden gör den uppiggande låten mig både glad och ledsen. Du minns kanske början av filmen? Då kanske du får en hint om vad jag menar.

Kort sagt är Telltale's Guardians of the Galaxy strålande. Här finner du en perfekt balans mellan humor, drama och musik. Det enda negativa utöver det visuella jag kan komma på är att valen är lite väl enkla den här gången. Underhållningsvärdet är dock på topp!

Fredagstipset (102)

This post is tagged as: Fredagstipset

Fredagen är kommen och jag hoppas att du är på en plats med molnfri himmel och kan njuta av vårvärmen. Eftersom det är fredag så betyder det även att ett nytt fredagstips ska avtäckas. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

A Monster Calls

...Eller Sju Minuter Efter Midnatt som den heter på svenska. När jag kikade på trailern till den här filmen förväntade jag mig en extremt medelmåttig film och blev därför mycket förvånad när kritikerna hade sagt sitt och omdömet generellt sett var väldigt positivt. J.A. Bayona har tidigare gett oss den otroligt överskattade filmen The Orphanage och den fantastiska The Impossible. Med det sagt är min åsikt om regissören ganska neutral men hans senaste film överraskade verkligen. Filmen baseras på boken av Patrick Ness och heter detsamma som filmen.

Conor är en pojke i tioårsåldern som inte lever så enkelt för stunden. I skolan är han mobbad och hemma är livet inte som förr. Hans mamma (Felicity Jones) kämpar nämligen med att vinna över en svår typ av cancer och hans pappa lever inte med dem längre. I ett försök att fly från verkligheten bekantar sig Conor med ett levande träd (Liam Neeson). Trädet är inte särskilt trevlig men berättar historier för honom och ger honom chansen att tänka på annat. Frågan är om det levande trädet bara existerar inuti hans huvud eller om det faktiskt lever på riktigt.

A Monster Calls är en stark berättelse som tacklar ett barns synsätt på när en förälder drabbas av en sjukdom väldigt bra. Det är en berättelse som kommer att frambringa många känslor inom dig. Med imponerade skådespelarinsatser från framför allt Felicity Jones och Sigourney Weaver är det många scener som greppar tag om en ordentligt. Mycket mer än så vill jag dock inte säga då risken att förstöra filmens handling är för stor.

Låter detta som något för dig släpps filmen på DVD och Blu-ray nu på måndag!