Svenska
Blog

Gillade nya Pirates of the Caribbean

Det är länge sen det kom en bra Pirates of the Caribbean-film. At World's End var väl okej och On Stranger Tides var bara dålig rakt igenom. Första filmen står sig fortfarande som den bästa i filmserien med uppföljaren tätt därefter och ska jag vara ärlig tycker jag faktiskt inte att det senaste tillskottet är så pjåkig som jag trodde. Jag skulle vilja kalla den för den bästa filmen sedan Dead Man's Chest.

Mitt intresse för filmserien har varit dött sedan en lång tid tillbaka men det dröjde inte många minuter in i filmen innan norrmännen bakom Kon-Tiki återupplivade det. De har gjort ett toppenjobb när det kommer till att fånga komedin och känslan av äventyr som Pirates of the Caribbean består av. De nya huvudkaraktärerna känns tyvärr aldrig särskilt intressanta men att återse gamle Jack Sparrow och Barbossa är underbart och det känns inte alls som att det gått så många år sedan vi sist såg dem.

Javier Bardems roll som skurk får inte alls skina så mycket som jag hade hoppats på och har man kikat trailers från filmen har man i princip sett alla spännande klipp som han och hans besättning bidrar med. Jag hade gärna sett en ännu större konfrontation då den i slutändan känns ganska blek. Salazar i sig är däremot intressant och jag älskar designen av honom och spökbesättningen.

Dead Men Tell No Tales (eller Salazar's Revenge som den heter på svenska) är en härlig äventyrsfilm som gått tillbaka till rötterna. Den må köra säkra kort och erbjuder egentligen inget nytt mer än ytterligare ett spännande kapitel ur piratsagan. Trots det var jag underhållen från början till slut!

7/10

Gillade nya Pirates of the Caribbean

HQ