Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Lite om sömn

Skrivet av i305k13 den 15 april 2010 kl 05:15

Jag ser mig som en rätt så alternativ individ jag lyssnar på Smashing Pumpkins och jag ser ser torium som ett bra alternativt bränsle när allt uran och plutonium är slut. Nu har jag ändå tagit min alternativa livsstil upp till nya höjder. Jag har nämligen uppfunnit en ny alternativ sömncykel. Bara grejen att den konformistiska gamla sömncykeln rymde REM ett väldigt alternativt band på sin tid. Detta är alltså alternativet till alternativet, alternativt värre med andra ord.

Sömncykeln börjar med att jag inte vill sova, oftast pågrund av tv spel eller dator. Sedan jag känner mig färdig med whatever och inser att om jag inte ska vara en total zombie dagen därpå så är det läggdags då inleds fas 2 i vid det inte går att somna. Detta leder till tristess och efter en tid av stillhet kommer fas 3 krypande längs ryggraden som en gammal ensam änkas arm efter att du utfört månadens gärning för att utöka dina likvida medel (höj studiebidraget!) du grips av en panik och försöker att inte inse det din hjärna redan har formulerat oklart och som bara ligger och väntar på att få komma in i talcentrat: Det är för sent för att sova. För dramatisk effekt bör du använda ceasars klassiker om brutus då sömn som endast ögonblick tidigare verkade vara din bästaste vän nu är din bittraste fiende.

Det är här vi kommer till det centrala i sömncykeln. Är du bättre på att dupera din hjärna till att tro att sömn inte är farligt att 4 väckarklockor strategiskt utställda i ditt rum är nog för att din zombie state hjärna inte skall kunna likvidera dem alla innan den delen av hjärnan där din ansvarskänsla bor har hunnit vakna. Denna väg är lockande och enkel att ta men likväl en lögn.

Den andra vägen du kan ta är att distrahera din hjärna med all kraft du kan uppmana så att du inte somnar. Detta kan leda till att du skriver en meningslös facebook uppdatering som du inser blev lite lång så du transponerar hela grejen till en kort blogg på en sida du ej besökt på flera månader. Detta är den så kallade höga vägen. Den kallas så dels för att det är direktöversättningen för "the high road" och dels för att du kommer vara hög så innihelvete dagen efter när du springer runt uppkickad på 3 redbulls och syndigt mycket kaffe.

Är 5 för tidigt att äta nesquick om du ej har rökt på?

BETA +