Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Hur länge använder ni era mobiler?

Skrivet av ifongard den 26 april 2017 kl 19:34
This post is tagged as: mobil, Sony Ericsson, HTC, HP

Det har ju blivit några mobiler genom åren. Jag har ofta försökt ha mobilerna relativt länge, två år har jag som riktmärke även om det är få gånger jag kommit upp i det.

Egentligen den enda gången jag gjort det är för Sony Ericsson M600 som jag använde i ungefär två och ett halvt år. Med dagens mått är den ju inte mycket, men jag gillade den verkligen. Skärmen och tangentbordet främst plus skrollhjulet på sidan. Det är också en av mobilerna jag har betalat mest för så jag kände kanske jag var tvungen att ha den länge.

Den mobil jag använt näst längst är HTC 8X med ett år och tio månader. Tyckte mycket om känslan I Windows Phone 8 och mobilen var smidig. Tyvärr var batteritiden inte något vidare och den fick aldrig Windows 10.

Sony Ericsson Xperia X10 är en av mobilerna jag använde kortast tid. Men det beror mest på att det var sådana problem med den att jag fick lämna tillbaka den och fick en HTC Desire HD istället.

Även HP Veer blev kortlivad. Jag gillade tangentbordet och operativsystemet men tyvärr var den lite väl liten och svag. Plus ett dött operativsystem så klart.

Min nuvarande mobil, Honor 5X, har jag haft i snart ett år. Jag är inte helt nöjd med den efter senaste uppdateringen då jag tycker prestandan blev sämre. Egentligen ser jag inga större anledningar att uppdatera men är ändå ganska sugen.

Hur länge använder ni era mobiler?

Windows 10 för ARM

Skrivet av ifongard den 25 april 2017 kl 19:53
This post is tagged as: Windows 10, mobil

Det går ju inte bra för Windows 10 Mobile. Men något som gick ännu sämre var Windows RT som släpptes till surfplattor med AMR processorer i samband med att Windows 8 släpptes.

Det blev dock ingen succé då det inte gick att vanliga Windows program och spel, så kallade Win32.

Nu tänker Microsoft göra ett nytt försök, Windows 10 till ARM. Men denna gången låter det som att de har lärt sig och gjort en emulator för att köra Win32 program och spel.

Detta är troligt inriktat på surfplattor men man skulle även kunna tänka sig mobiler med Windows 10. Att köra Win32 program på en liten mobilskärm är kanske inte så lönt men om man på ett smidigt sätt kan koppla in skärm, mus och tangentbord, likt
Continuum men utan begränsningar.

Enligt Qualcomm, en av de största tillverkarna av ARM processorer, så kommer Windows 10 för ARM släppas i slutet av detta året.

Efter floden

Skrivet av ifongard den 23 april 2017 kl 19:18
This post is tagged as: boktips, kultur

Elände. Så kan man sammanfatta boken Efter floden av P.C. Jersild. Den är släppt 1982 när rädslan för kärnvapenkrig var stor och boken utspelar sig 30 år efter just ett kärnvapenkrig.

Den påminner lite om Metro 2033 fast jag skulle nog säga att denna är mer realistisk med att det inte finns muterade monster som äter människor.

Istället för att bo i en tunnelbana så bor folk uppe på land och på båtar i haven. De försöker hanka sig fram genom att leta upp gamla saker sedan innan katastrofen. Huvudpersonen Edwin är 30 år gammal och en av de yngsta av de kvarvarande människorna.

Boken är mycket rå och ganska snuskig på sina ställen. Det är inte någon upplyftande bok, annat än att man kan glädjas åt att det inte blivit några kärnvapenkrig ännu.

Det är nog inte en bok för alla men jag tyckte den var bra. Man vill veta vad som händer även om allt känns hopplöst. Dock är stavningen något störig på vissa ord som t ex säjer, men det går att stå ut med.

HTC One X10

Skrivet av ifongard den 20 april 2017 kl 19:17
This post is tagged as: HTC, android, mobil

HTC har visat upp den nya mobilen One X10.

Mobilen har en skärm på 5,5 tum med upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Processorn är en Mediatek Helio P10 med Octa-core (4x1,8 GHz Cortex-A53 & 4x1,0 GHz Cortex-A53), grafikprocessorn är en Mali-T860MP2, den har 3 GB RAM och det inbyggda minnet är 32 GB. Det finns plats för minneskort.
Kameran har 16 MP och kan filma i 1080p. Kameran på framsidan har 8 MP. Batteriet ligger på 4000 mAh. Mobilen har måtten 152,9 x 75,6 x 8,2 mm och väger 175 g. Den har fingeravtrycksläsare. Mobilen kostar runt 330 euro.

Batteriet är väl det enda som sticker ut något med denna mobilen. 4000 mAh bör kunna räcka ett tag. Men processorn är en modell sen förra året vilket känns trist.