Svenska
Blog
Sony Ericsson Aino

Sony Ericsson Aino

Skrivet av ifongard den 30 maj 2009 kl 16:19

Sony Ericsson presenterade nya mobiltelefoner häromkvällen. En av dessa var Aino. Det är en multimedia telefon med touch-screen, WLAN, GPS, 8 megapixel kamera. Upplösningen på skärmen är 3 tum stor med upplösning 432x240 pixlar (PSP har 4,3 tum med 480x272 pixlar).

Det är en sider, man kan alltså skjuta fram en knappsats och styrkors och när man gör det slutar tydligen skärmen att fungerar som pekskärm. I stängt läge ska det vara mer som en mediaspelare än en mobiltelefon.

En ganska intressant sak är att de har lagt in Remote play i den. Alltså så man kan koppla upp sig mot sin Playstation 3 på samma sätt som man kan med PSP. Förmodligen kan man inte spela spel från Playstation 3 som man kan med vissa spel på PSP, utan det handlar om att ha tillgång till musik och filmer. Detta kan man göra genom WLAN eller 3G. Om man ska göra det via 3G behöver man nog ha fast pris på sin datakostnad om man inte ska bli ruinerad.

Det ska även gå lätt att lägga över media från sin dator med Media GO. Det föjer med en dockningsstation och när man placerar telefonen i den ska överföringen ske automatiskt. Förhoppningsvis fungerar det bra.

Jag tycker det är en intressant mobil och förhoppningsvis kan den hjälpa Sony Ericsson att ta tillbaka marknadsandelar som de förlorat den senaste tiden.

HQ