Svenska
Blog

PlayNow Arena Movies

Skrivet av ifongard den 21 juni 2009 kl 19:08

PlayNow Arena Movies är en ny filmtjänst från Sony Ericsson. När man köper vissa mobiltelefoner från Sony Ericsson, den första är W995, så ingår 60 filmer som man får titta på under ett år. Det låter ju bra, 60 filmer är ju ganska många. Drygt en per vecka känns lagom att se på mobilen.

Men sen börjar man titta på hur det hela fungerar. Man kan ju tänka att eftersom det är på mobilen så borde man kunna ladda ner över 3G nätet eller via WLAN som finns inbyggt i de flesta nya mobiler. Men icke, man måste ladda ner den från datorn och föra över den. Dumt om man blir sugen på att se en film när man är på resande fot.

En annan är utbudet. Det ska finnas ungefär 15 filmer i butiken hela tiden och varje månad kommer det in fem och försvinner fem. Varför då? Det innebär ju att man måste se nästan alla filmer i butiken för att utnyttja alla 60 filmerna och man är ju troligtvis inte intresserad av alla. De borde ju kunna utnyttja Sonys filmer. Och låta bli att ta bort filmer varje månad.

Man kan behålla en film på mobilen i upp till 120 dagar vilket känns helt okej. Man kan endast se filmerna på mobilen och inte ladda över till någon annan apparat, men det känns också okej eftersom de ingår när man köper mobilen.

Frågan är hur Sony Ericsson tänker gå vidare med tjänsten. Hur ska man göra om man vill se fler än 60 filmer på ett år eller om man vill se fler filmer efter ett år? Och hur ska de göra med utbudet?

Filmerna som finns nu är:

Hell ride
Anamorph
1408
Elegy
Miraklet med Henry Poole
Patrioter
Påtaglig fara
Mean Machine
Jackass: The movie
The Golden Child
Original Gangsters (Försvinner om 10 dagar)
Jakten på Röd Oktober (Försvinner om 10 dagar)
Pledge This (Försvinner om 10 dagar)
Behind the Mask (Försvinner om 10 dagar)
Old boy (Försvinner om 10 dagar)

Jag har inte själv använt tjänsten än utan bara läst om den så jag vet inte hur bra det fungerar med överföringen eller hur bra kvalité det är på filmerna.

HQ