Svenska
Blog

Ny mobil införskaffad - HP veer

Skrivet av ifongard den 7 juli 2012 kl 21:42

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag haft handdatorer från Palm och gillade PalmOS. PalmOS ersattes så småningom av webOS och Palm köptes av HP. Dock har inga webOS mobiler sålts officiellt i Sverige så det har inte blivit av att jag testat någon webOS mobil.

Men nu har jag lyckats få tag på en begagnad HP veer.

Veer är en väldigt liten mobil. Lite mindre än Xperia X10 mini pro och betydligt mindre än någon mobil jag haft tidigare.

Den har en skärm på 2,6 tum med 400x320 pixlars upplösning, 5 megapixelkamera, utdragbart QWERTY-tangentbord, 800 MHz processor och 8 GB inbyggt minne.

Ny mobil införskaffad - HP veer

Det första man tänker på när man använder den är att den är liten men den känns välbyggd och konstruktionen för att dra ut tangentbordet känns stabil.
Under skärmen finns en gesture area. Den används för att gå bakåt genom att svepa från höger till vänster och uppåt för komma tillbaka till hemskärmen. Detta tycker jag fungerar bra och man väljer sig snabbt med det men det händer ibland att man kommer till hemskärmen av misstag.

Om man har ett program eller spel öppet när man går tillbaka till hemskärmen så läggs det som ett kort där. Sen kan man bläddra mellan korten för att gå till ett annat program eller spel. Vill man stänga så flippar man bara kortet uppåt ut från skärmen.

Efter att bara använt webOS i en vecka är det kanske lite tidigt att ge något slutgiltigt omdömme om det är bra eller inte men det känns som Palm hade många bra idéer och det är synd att in HP kommer fortsätta utveckla hårvara

HQ