Svenska
Blog
Arkanoid vs Space Invaders

Arkanoid vs Space Invaders

Skrivet av ifongard den 24 juni 2017 kl 21:50

Många, i alla fall de som är vuxna, har nog spelat Arkanoid eller något variant av det. Samma sak gäller nog med Space Invaders också. Nu behöver man dock inte längre välja vilket av dem man ska spela för nu finns Arkanoid vs Space Invaders.

Jag köpte det till Android direkt när det släpptes (finns till iOS också). Det kostar 34 kronor men då slipper man allt som har med IAP (köp i appar) att göra.

Man styr ett rymdskepp och med hjälp av det slår man tillbaka de invaderade skotten för att förgöra motståndarna eller brickorna som finns på banan. Banorna går på tid så det gäller att försöka slå tillbaka så många skott som det bara går. Man kan låsa upp olika karaktärer med pengar man tjänar i spelet och karaktärerna har olika specialförmågor.

Det finns 150 banor men jag är för tillfället fast på bana 69 som är riktigt dryg med block som är oförstörbara och rör sig hela tiden. Banorna är fördelade på olika världar och i slutet av varje är det en boss man ska besegra.

Jag tycker spelet är bra. Styrningen fungerar bra på pekskärm och banorna tar oftast under en minut, även om man får spela om vissa flera gånger för att klara dem, så det passar för mobilt spelande. Det är även skönt att inte behöva betala pengar för extra liv eller att vänta och veta att allt innehåll finns där utan att man behöver betala extra.

HQ