Svenska
Blog

Ska jag köpa Xbox 360?

Nu har jag funderat och åter igen funderat på en enda sak. Ska jag köpa Xbox 360?

I februari förra året började jag spara till ett Playstation 3. Jag hade ingen tanke på att skaffa Xbox 360 över huvudtaget. Men nu har jag funderat. Ska jag köpa eller inte?

Om jag inte hade sett hur Halo 3 var i multiplayer hade jag nog aldrig skänkt Xbox 360 en tanke. Så jag får i så fall tacka filmerna master chief sucks at halo och Arby 'n the chief. Nu kommer några punkter jag tänkt extra mycket på angående Xbox 360.

1. Att köpa det
Om jag ska köpa det måste jag spara till det. Det tog över ett år att få ihop tillräkligt med pengar till Playstation 3. Jag har inte så jätte mycket pengar (under 100 spänn) men å andra sidan är det billigare än Playstation 3.

2. Vilket av de?
Ja, det finns ju tre sortrs Xbox 360 så vitt jag vet. Om man ska köpa Xbox 360, vilket av de ska man köpa? Den vanliga, arcade eller elite?

3. Spelen
Ja, vad ska man säga om spelen. Jag tror inte att mina föräldrar skull bli glada över spel som Dead Rising och Gears of War. Halo 3 vet jag i alla fall att jag kommer att köpa om jag köper Xbox 360. Men sen? Sälja Battlefield 2: Mordern Combat till Playstation 2 och skaffa det till Xbox 360. Halo Wars. Call of Duty 3 till Xbox 360 verkar bättre än till Playstation 3. Call of Duty 2. King Kong till Xbox 360 som i och för sig skulle vara den sämsta versionen. Köpa Bionicle Heroes igen kanske. Aja, kommer inte på så många spel jag kan tänka mig till Xbox 360. Kan i och för sig skaffa vissa spel som t.ex. Rainbow Six: Vegas så kan jag spela med polare här på Gamereactor.

4. Bakåtkompatibilitet
Har Xbox 360 Bakåtkompatibilitet? I så fall skulle jag kunna köpa i alla fall Halo: Combat Evolved och Halo 2 istället till datorn.

5. LIVE
Ja, Xbox LIVE kostar ju pengar. Skulle inte vara ett problem om jag inte hade World of Warcraft. Men det har jag ju. Och jag tänker inte göra mig av med. det. Men jag vill veta hur mycket LIVE kostar och hur man betalar. Får jag reda på det blir det nog lättare att bestämma mig. Även om jag inte skaffar LIVE kanske jag skaffar mig ett Xbox 360 i alla fall. Vem vet.

Ja, det här var det jag tänkt på. Nu får vi se om det blir ett Xbox 360 eller inte.

Ska jag köpa Xbox 360?

Om jag köper Xbox 360 blir nog Halo 3 första hands valet när det gäller spel till maskinen.

HQ