Svenska
Blog

Killzone 2 demo recension.

Efter tre försök lyckades jag äntligen att ladda ner Killzone 2 demot. Precis som i fallet med Resident Evil 5 demot kommer en liten demo recension av Killzone 2 demot.

Jag och mina grupp medlemmar sitter på ett skepp.När vi laddar springer jag, Rico, Garza och några till längs en strand. Vi springer in i ett ställe och möts av Helghastarna. Vi öppnar eld mot de och fortsätter inåt. Vi springer fram till en liten bro och blir anfallna av ytterligare Helghasts. Vi tar skydd, öppnar eld och undviker de. En ISA soldat skriker åt mig att ta ett raketgevär och avfyra mot en bro. Jag slänger iväg min M82 och tar upp ett raketgevär. Jag avfyrar en raket mot en ganska stor sak och bron går sönder. Jag plockar upp min trogna M82 igen. När vi springer mot den förfallna bron blir vi attackerade bakifrån. Vi öppnar eld åt de naturligtvis. Vi kommer fram till en port och skjuter fler Helghasts. Rico beordrar mig och Garza att öppna porten in ifrån. Garza hjälper mig att komma upp på en avsats och jag hjälper honom. Vi tar hissen.

Väl nere slänger jag en granat ner mot två Helghasts som pratar med varandra. De som fortfarande lever skjuter vi samtidigt som vi avancerar mot trappan. Väl därnere skjuter vi Helghasts tills det är tomt.Vi kommer fram till nånting och Garza ska öppna det medans jag täcker honom. Precis då kommer Helghasts från taket och jag får ont om ammunition till M82an och byter till min revolver. När Garza är klar springer vi genom en port.

Jag har aldrig testat ett så bra spel som Killzone 2. Visst, det är ett demo men ändå. Grafiken är super bra och det är bara Crysis som är snyggare än Killzone 2. Annars är Killzone 2 det allra snyggaste konsol spelet. Ljudet är också super bra och jag får en känsla av att det är jag som är i ett krig på planeten Helghan, inte nån snubbe vid namn Tomas Sevchenko. Fienderna är precis som i föregångaren mycket skräckinjagande. Jag föredrar de framför fjösiga Covenant aliens.

Nåt som jag märkte var att jag blev tvungen att använda alla kusnkaper jag fått när jag spelat Killzone, Battlefield, Rainbow Six 3, Call of Duty 4: Mordern Warfare och Ghost Recon: Advanced Warfighter 2. Om Killzone 2 var det första FPS jag körde hade jag inte klarart mig. Men nu är jag här, helskinnad efter ett besök på Helghan och skriver en demo recension av Killzone 2. Imperial scout är fortfarande kvar.

En skillnad jag märkte mellan Killzone och Killzone 2 var antalet vapen man kunde bära. Jag störde mig lite grann i ettan att man kunde ha tre vapen. Men det var inte antalet vapen man kunde ha, utan att man enkelt kunde ha en machinegun, raketgevär och tung granatkastare. I tvåan kan man bara ha ett huvud vapen och en pistol och jag anser detta som en förbättring.

En sak som många har klagat på är att demot är väldigt kort. Det kan jag inte förneka, men det är ju trots allt runt två veckor innan spelet släpps. Resident Evil 5 demot är längre men det släpps ju i mars...

Killzone 2 var det absolut bästa spelet jag någonsin har spelat. Det är värt alla mina pengar.

Demo betyg: 5/5

Killzone 2 demo recension.

Jag ser fram emot att få kriga mer på Helghan.

HQ