Svenska
Blog

Farväl, min kära pilbåge.

Farväl, min kära pilbåge.

I går hände det en ganska skum sak och jag tar samtidigt farväl av min kära pilbåge.

Torsdagar är lika med båg skytte för mig. Det är den enda sport jag går på, och jag gillar det.

Min pappa säger åt mig att vi ska åka. Jag stänger av mitt Playstation 3 och vi åker iväg. Väl där framme var det stängt. Vi är lite tidiga och klockan sex kommer "The Master" och öppnar.

Min pappa hade köpt en sak som förhoppningsvis skulle stabilisera mitt skjutande eftersom att pilarna flyger lite mer åt vänster eller höger, istället för rakt fram. I början har vi problem med att sätta fast den så "The Master" fick hjälpa oss.

När jag skjuter sen blir det blandat. Ibland flyger den åt vänster och ibland rakt fram. Trots att min pappa justerar den nästan hela tiden blir det ingen skillnad.

För att försöka att komma på en lösning frågar "The Master" vilket öga som är mitt dominanta. Jag svarade att jag inte visste riktigt. Då skulle jag göra nåt form av test. När jag har gjort det visar det sig att det vänstra ögat är mitt dominanta.

Jag blir chockad. Jag har alltid använt en pilbåge för höger hänta, och nu måste jag byta hand. Tur att det bara gäller pilbågar. Gevär, pennor med mera kan jag fortfarande använda med höger hand (phuh!).

Det känns faktiskt som att jag måste börja om med allt jag vet om båg skytte. Måste byta hand och pilbåge. Jag ska få pappas båge, eftersom han är vänster hänt. Och äntligen kan han då använda sin lång båge, som han aldrig har använt.

Min modell var en Samick Mind 20. Hade tänkt att ha med den på bild men hittade ingen. Och varje gång jag hör det här soundtracket så saknar jag min pilbåge. Och mina undulater.
http://www.youtube.com/watch?v=LdZyKLi55V0

_Imperial scout

HQ