Svenska
Blog

Att hitta inspiration

Att hitta inspiration

Det var allt för länge sedan jag försökte mig på något sånt här. Tidigare har det mest varit olika delar, kapitel i min berättelse med mera. Men inte den här gången.

Livet som författare är inte så himla lätt. Visst, jag är ingen (än) men det är inte så lätt att komma på nya saker. Om jag bara skulle ta saker från andra böcker, sätta ihop det och sedan hitta på andra namn så skulle jag inte ha någon heder.

Och om jag ska vara ärlig, men berättelse Väktarna var en sådan berättelse från början. Mycket av den gamla versionen finns kvar, men mycket är också kraftigt ändrat. I början på den gamla versionen (som jag kallar för 1.0) så tjänstgjorde Väktarna åt skurken Voxar tills dom listade ut hans planer. Vad dom gjorde sedan kommer jag inte ihåg, men jag vet att dom sökte efter "Livets sten" som har nämnts ett antal gånger.

Sen ändrades det. Men den här bloggen handlar inte om såna saker. Utan att hitta inspiration. Som dessutom inte är stulen.

Ibland kommer det som en blixt. Bara sådär. Utan förvarning. En gång hade jag konstig dröm. I den här drömmen så skulle Vakama, Nokama, Whenua, Onewa,
Matau och Nuju (alla karaktärer är från Bionicle) utforska en ö. En av dom dog (tror att det var Vakama) men han återvände senare som spöke. Av någon anledning tänkte jag väldigt mycket på det här, även idag tänker jag tillbaks och undrar "varför i hela friden drömde jag om det?". En fråga som är omöjlig att svara på. Dock kan jag inte riktigt kalla det här för en inspiration, utan bara en konstig sak. Men varför?

Ibland kommer verkligen en inspiration som en blixt, bokstavligt talat! Oftast när jag och min familj åker någonstans som tar över en timme så brukar vi lyssna på...... Nordman. Och här kom det något väldigt konstigt fram. Det var under låten "I Lågornas Sken" som jag plötsligt fick en vision. Exakt vad det var tänker jag inte berätta, man vill ju inte vara en spoiler.

Även att göra vardagliga saker, som att bada, kan väcka en inspiration. Dock tror jag att dom som läser min berättelse kanske vet något som kommer att hända nu, men det skulle ändå komma fram förr eller senare, och det är lätt att gissa sig till det.

Senaste gången jag fick en vision var under den här veckan. Jag var på min kompis landställe när jag fick en vision. Försök att gissa er till vad det var, men det kommer att vara svårt eftersom det kommer att dröja ett tag...

Så om ni skriver en bok och behöver hjälp med inspiration, läs en bok, se en film, gör en utflykt eller en vardaglig sak och en inspiration kan komma. Antagligen en helt ointressant blogg, men jag hade lust. Till er som är sugna på att läsa min berättelse så länkar jag till kapitlen. Varning dock för prologen och dom första kapitlen, dom är slarvigt skrivna.

Prolog/Inledning
Kapitel 1: Fällan
Kapitel 2: Förrädaren
Kapitel 3: Ett förlorat hopp
Kapitel 4: Firandet
Kapitel 5: Nytt hopp
Kapitel 6: Nytt uppdrag
Kapitel 7: Den dödliga tunneln
Kapitel 8: Sanguis
Kapitel 9: Luftens symbol
Kapitel 10: Dom ondas uppdrag
Kapitel 11: Zakor öknen

Ha det bra!

_Imperial scout

HQ