Svenska
Blog

Glass och Gesundaberget

Dag två i Dalarna.

Jag vaknar vid runt åtta eller nåt sånt. Syrran (som är sex år) spelar Bionicle: The Mask of Light - The Game (igen). I går kväll tittade vi på The Lost World: Jurassic Park. Jag klättrar nedför stegen och äter frukost. Flingor och rostat bröd. Gott. Efter att syrran är klar så spelar jag lite Dinosaur. Sedan klär jag på mig och inom några minuter så ska vi gå en liten promenad runt stället vi hyr stugan vid. För övrigt så hyr vi stuga på Gesundaberget (inte toppen, alltså).

När vi kommer tillbaks äter vi korv med bröd till lunch. Strax därefter åker vi bil till Leksand. Vårat mål är att äta glass och handla. Under resan lyssnar vi på Panic at the Disco och Nordman (suck). När vi kommer fram till Leksand letar vi efter glass kiosken (?) som vi en sommar tidigare åt världens (Sveriges) godaste glass. Den heter Café Allé, ni som bor i Leksand kanske känner igen det. Sedan drar vi till COOP och handlar. VI ska nämligen äta Tacos till middag (Yes!).

När vi kom hem så skulle jag, pappa, syrran som är sex år, och den andra syrran som är tolv år åka skidliften upp till toppen på Gesundaberget. Det var lite läskigt i början, men snart så tog jag det lugnt. Det gjorde inte den tolv åriga syrran.... När vi väl är uppe på toppen tittar vi på utsikten. Fyfan vad vackert det, säger jag bara. Efter ett tag tog vi skidliften ner igen.

Annars har det inte hänt så mycket. Syrran har två banor kvar på Bionicle: The Mask of Light - The Game och snart kanske jag ska spela Dinosaur, förutsatt att småsyskonen inte ska titta på film. Ikväll ska jag bestämma film, och jag ska nog antagligen välja Jurassic Park III.

Ha det bra!

_Imperial scout

Glass och Gesundaberget

Utsikten på Gesundaberget är verkligen vacker.

HQ