Svenska
Blog

Fakta om monster - Del 22

Vad händer på torsdagar? Hmm, jag undrar, vänta nu lite, det ligger något i min låda! Vad är det för något? Nämen, det är ju en.... Aaaaahhhhh!!!!!!!!!

Hopkinsvillemonster
Ingen vet exakt vad Hopkinsvillemonster är eller varifrån de kommer. Det sägs att de här små, människoliknande varelserna har drag av både spöken och utomjordingar. En del menar att monstren haft kontakt med med människor. Vissa säger att de har sett monstren, andra har endast sett rymdskeppen som varelserna kom i när de besökte jorden.

Beväpnad, men inte farlig
Det verkar inte som om monstren anfaller människor, men vittnen säger att varelserna har rader med nålliknande tänder i munnen och långa klor på händerna. Både tänder och klor kan användas som vapen.

Ful typ
Det märkligaste med Hopkinsvillemonstren är deras ansikten. De stora, glödande ögonen tyder på att varelserna ser bra i mörker, och de fladdermusliknande öronen uppfattar antagligen minste ljud.

Invasion på landet
Den 21 augusti 1955 var en stillsam kväll på familjen Suttons gård på landsbygden i Kentucky i USA. Men så anlände monstren. Familjen såg plötsligt ett ljussken på himlen. Strax därefter tittade en meterhög varelse med silverfärgat skinn in genom fönstret. Så många som tolv varelser sprang runt huset och klättrade på taket. Familjen Sutton blev vettskrämd och kastade sig i bilen för att hämta polisen, men när polisen kom var monstren borta.

Hårresande
Billy Ray Taylor var gäst i huset och gick ut för att möta varelserna som undersökte Suttons hus. Ett av monstren på taket sträckte sig ner och tog tag i mannens hår. Bill Ray rusade snabbt in i huset igen.

Skottsäker
När monstren visade sig i Hopkinsville första gången, fick en av medlemmarna i familjen Sutton panik och tog sitt gevär. Han såg en av varelserna i ett träd, tog sikte på nära håll och sköt varelsen mitt i bröstet. Monstret föll till marken när kulan träffade det med full kraft. Men kulan studsade bara mot monstrets kropp. Varelsen reste sig, kroppen började glöda och den svävade i luften, likt ett spöke. Det enda bevis som fanns kvar var en glödande fläck i gräset där monstret hade fallit omkull.

Tveksamma myndigheter
Myndigheternas förklaring till historien var att en sorts gaser hade stigit upp från marken den kvällen. Gaserna gjorde att familjen Sutton såg i syne.

<---Fakta--->
Namn: Kommer av staden Hopkinsville i Kentucky i USA.
Kropp: Kort kropp, stort huvud, glödande ögon, nålliknande tänder, vassa klor.
Var: Har setts i Kentucky i USA.
Ursprung: Har setts en gång 1955.
Visste du: Indianska legender från USA berättar om möten med små, silverfärgade människoliknande varelser, väldigt lika Hopkinsvillemonstren.

Källa: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Fakta om monster - Del 22

Imorgon, för exakt 54 år sedan sågs Hopkinsvillemonstren...

Yes! Jag lyckades att skaka av mig monstret! Phuh! Det var ingen lätt match! Det var allt för den här gången, och nästa vecka kommer vi att titta närmare på Bunyip.

HQ