Svenska
Blog

Fakta om monster - Del 27

För tillfället känns det faktiskt som om jag "spam bloggar". Jag menar, det kommer ju en del Fakta om monster och bakom kulisserna på Väktarna bloggar, men inte så mycket om vad som händer. Vad är det för fel på mig? Men ta det lugnt, har tänkt att blogga om en film som släpps i höst eller vinter, frågan är bara när... Nåja, tillbaka till Fakta om monster.....

Skunkapa
Varje år kommer rapporter om en stinkande best som lever långt in i de mörkaste träskområderna i Everglades i Florida, USA. Vissa tror att den här skunkapan är släkt med den legendariske Bigfoot, medan andra menar att det bara är en vanlig apa som rymt - eller en produkt av människors fantasi. Det sägs att odjuret är 2,5 meter högt och att det har ögon som syns i mörkret.

Inget misstag
Kritiker hävdar att skunkapan bara är en vanlig orangutang, men de människor som säger sig ha sett odjuret menar att det är 2,5 meter högt och väger omkring 140 kg. Det är mycket mer än någon apa man känner till.

Den rätta glöden
I nästan alla rapporter om skunkapan nämns det att odjuret har stora ögon som lyser röda eller gröna mörkret. På fotografier av besten syns ögon som stirrar in i kameran.

En riktigt skunk
Alla som säger sig ha mött skunkapan är överens om att varelsen stinker. De flesta vittnen berättar att de märkte en fruktansvärd stank innan de såg monstret eller hörde att det närmade sig. Många säger att stanken påminner om rutten kål. Monsterexperter menar att varelsen antagligen avsiktligt rullar sig i resterna av kadaver från döda djur för att kroppen ska lukta så illa att människor håller sig borta.

På vandrande fot
Skunkapan har setts i hela Florida och de flesta rapporter kommer från träskmarkerna i Everglades. En del tror attodjuret flyttar med årstiderna.

Äpplen som bevis
Människor som letar efter skunkapan i skogarna brukar hänga upp snören med äpplen högt uppe i träden. Om äpplena är borta när de kommer tillbaka anser de att det är bevis för att monstret existerar, eftersom inget annat djur kan nå så högt.

Bigfoots kusin
Många personer som tror att skunkapan är verklig anser att varelsen är släkt med Bigfoot i nordvästra USA. Enligt vissa rapporter är apans fötter 45 cm långa och upp till 25 cm breda. En person hävdar att han har gjort gipsavgjutningar av skunkapans fotavtryck och att han hittat hårtussar från apan. Personen påstår också att myndigheterna stormade in i hans hus och la beslag på bevisen.

<---Fakta--->
Namn: Kommer av att djuret luktar illa och liknar en orangutang.
Kropp: Kraftig kropp täckt med orange päls, långa armar, glödande ögon.
Var: Florida i USA, främst i träskområdet Everglades.
Ursprung: Har setts i Florida i USA.
Visste du: De senaste 200 åren har det kommit 75 rapporter om observationer av skunkapan - och fler fortsätter att komma in.

Källor: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Fakta om monster - Del 27

Ett fotografi från 2000 som påstås föreställa skunkapa.

Jaa, det var allt för den här veckan. Nästa vecka kommer ni att få läsa om Thetismonstret.

HQ