Svenska
Blog

Fakta om monster - Del 34

Chupacabra
Ordet "chupacabra" sätter skräck i vidskepliga människor i hela Latinamerika och Västindien. Chupacabra är namnet på ett fruktansvärt odjur som sägs anfalla djur och ibland människor för att dricka blodet från deras kroppar - som en vampyr. I den skrämmande bilden av det här moderna monstret finns också vassa huggtänder, enorma vingar och en taggig rygg.

Konspirationsteori
De första rapporterna om att en chupacabra observerats kom 1995. Att det här odjuret plötsligt dök upp på arenan förklarar monsterexperter med olika teorier. En del menar att attackerna har skett vid samma tidpunkter och på samma platser där man rapporterar om flygande tefat, vilket skulle tyda på att varelsen kommer från yttre rymden. Andra anser att de är resultatet av ett superhemligt militärt experiment som gått snett, och att en chupacabra flytt från en militärbas i Puerto Rico.

Getvampyr
Chupacabra är spanska och betyder ungefär "getvampyr". Monstret har fått det namnet eftersom det första offret var en get. Sedan dess är många boskapsägare i Latinamerika livrädda för att chupacabra ska ge sig på deras djur. Det sägs att varelsen har rödglödgade ögon som gör djuren så förlamade av skräck att de inte ens kan skrika.

Huggtänder
Chupacabra sägs ha fullt med jättestora huggtänder i munnen. Det mystiska odjuret är mest känt för att ge sig på djur och suga blodet ur deras kroppar.

Gå inte bakom ryggen
Det tydligaste kännetecknet på en chupacabra är en rad med vassa taggar på ryggen. De avskräcker alla eventuella angripare som tänkt ge sig på monstret bakifrån.

Tyst och farlig
Enligt de flesta rapporterna har besten vingar som en fladdermus, med fyra meter mellan vingspetsarna. Chupacabra kan ljudlöst slå till mot offren från luften.

Stad och Land
Den här varelsen överfller oftast offer på avlägsna gårdar, men ibland ger den sig in i tätbefolkade områden. Det sägs att den anfaller hundar, katter och till och med människor i stora städer.

<---Fakta--->
Namn: Spanskt ord som betyder ungefär "getvampyr".
Kropp: Enorma huggtänder, vingar som en fladdermus, taggig ryggrad.
Var: Rapporter om monstret har kommit från sydvästra USA, Västindien och Sydamerika.
Ursprung: Sågs för första gången i Puerto Rico 1995.
Visste du: Två fiskare från Brasilien hävdar att de har dödat en chupacabra och har kvar huvudet. Men ingen får se deras trofé.

Källa: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Fakta om monster - Del 34

Det sägs att chupacabra slukar gethjordar.

Det var allt för den här gången. Nästa vecka kommer ni att få läsa om Jersey Devil.

HQ