Svenska
Blog

Fakta om monster - Del 40

Spöktiger:
En spöktiger är till hälften människa och till hälften tiger och stryker runt i djungeln i Asien. Precis som en varulv är spöktigern en vanlig människa under dagen, men på natten överfaller den människor för att dricka deras blod. Enligt myten kan man bli en spöktiger på flera olika sätt och det finns en del riktigt hemska ritualer för detta.

Att välja väg:
Det är bara personer som blivit bitna av en varulv som kan förvandlas till en varulv. Däremot sägs det att en människa kan välja att bli en spöktiger. En del förvandlas för att hämnas på någon som lurat dem. Andra längtar helt enkelt efter makt och våld.

Hur man blir en spöktiger:
Enligt myten kan man bli en spöktiger på flera olika sätt. I Malaysia krävs det en trollkarl för att förvandla en människa till en tiger, och trollkarlen brukar ta bra betalt för att göra det. På ön Java menar man att en person bara behöver läsa orden i en förbannelse och samtidigt vara utklädd till tiger. På Bali är ritualen hemsk. Det sägs att personen måste stjäla inälvorna från en död kropp, koka dem i buljong och sedan dricka blandningen.

Död:
Enligt vissa berättelser kan bara döda människor bli spöktigrar. Om en person som gjort mycket ont i sitt liv ber om förlåtelse när han eller hon dör kan personen stiga upp ur graven och långsamt förvandlas till tiger.

Monstermänniska:
Det sägs att en spöktiger är lika stark som en tiger och lika smart som en människa. Dessutom har den, precis som tigern, tjocka klor och stora, vassa tänder så att den kan slita sönder offer eller bita ihjäl dem.

Fläckad:
Under dagen förvandlas spöktigern till en människa igen. Man känner igen den på att personen har en svart fläck längst ner på ryggen. Det sägs att det är ett märke efter svansen som bränts bort.

<---Fakta--->
<b>Namn:
Ett sorts spöke som också kan kallas varulvstiger.
Kropp: Långa, vassa tänder, starka klor, tigerkropp utan svans.
Var: I delar av Asien där det finns tigrar.
Ursprung: Indiska myter som har spridits i Asien.
Visste du: Det finns också berättelser som människor som förvandlats till varulvar, spökleoparder, spökråttor och till och med spökkycklingar.

Källa: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Fakta om monster - Del 40

En del människor vill vara spöktigrar.

Ber om ursäkt för förseningen, glömde allvarligt talat bort att det var måndag igår. Om det kommer en ny del nästa vecka så kommer den att handla om Gogmagog.

HQ