Svenska
Blog

Jag tänker inte tolerera det här längre

Innan ni fortsätter läsa så ska ni veta att den här bloggen handlar om min berättelse Väktarna. Har ni inte läst den så rekommenderar jag er att inte läsa den här bloggen, eftersom den antagligen kommer att göra er förvirrad. Om ni i alla fall vet vad Väktarna är för något så kommer ni förhoppningsvis inte bli lika förvirrade.

Jag har hållit det här inne på tok för länge. Jag har varit snäll och inte klagat alls på det här. Men nu tänker jag inte tolerera det här längre. Nu ska jag säga mitt.

För mer än ett år sedan funderade jag på om jag skulle posta en berättelse jag hade i hjärnan. Jag bestämde mig för att lägga ut prologen och se vad folk tyckte. Responsen var mycket bättre än vad jag trodde, då jag faktiskt trodde att alla skulle tycka att den var dålig. Visst, några stycken sa att jag borde bättra på stavningen, men jag ser ingenting negativt med. Så jag fortsatte. Ända tills kapitel sex så tyckte jag att antalet kommentarer var tillräckligt för att fortsätta. Men nu...

Nu vet jag att det antagligen finns dem som läser Väktarna, men inte kommenterar. Men när antalet kommentarer blir så här få så undrar jag faktisk om folk verkligen läser. Den senaste delen fick EN kommentar från en kille som inte hade läst dem tidigare delarna. Jag kände mig lite glad att se ett nytt ansikte, men det är tydligen that's it. Jag får känslan av att inte en jävel läser min berättelse. Och jag känner mig faktiskt besviken. Jag försöker alltid ha i åtanke att folk läser den även om de inte kommenterar, men på sistone blir det bara svårare. Läser folk ens min berättelse? För om ingen gör det, vad är då meningen med att fortsätta?

För någon vecka sedan skrev jag så här i min Live Feed:
Om nästan ingen läser min berättelse "Väktarna", borde jag lägga ner den då?

Jag fick två svar på det. En som har läst dem sex första kapitel (jag vet att han har gjort det) sa att jag inte skulle lägga ner Väktarna, att han hade tagit en paus från läsandet och att det kanske finns många som läser men inte kommenterar.

Det har jag alltid försökt ha i åtanke.

Det andra svaret var från en person som antagligen inte läser den själv, men han sa att om jag tyckte att det var roligt att skriva så skulle jag fortsätta.

Och det är grejen. Jag gillar att skriva Väktarna. Det känns verkligen kul att skriva en berättelse som jag helt hittat på själv. Handlingen, karaktärerna, miljöerna och lore. Jag tycker verkligen att det är kul att skriva, mycket roligare än att skriva Fakta om monster bloggar (som förresten tar en halvtimme att skriva).

När jag ändå nämner Fakta om monster, varför fortsätter jag att skriva det? För jag tycket egentligen inte att det är kul längre att skriva om det. Jag har nästan tappat intresset helt (hade jag tappat intresset helt hade jag slutat för ett tag sedan). Antagligen för att det finns ganska många som gillar det här. Men jag kanske ska sluta tänka på vad folk tycker, och tänka mer på vad jag tycker.

Men å andra sidan, varför ska jag bry mig? Ingen läser ju Väktarna. Men jag vill verkligen inte lägga ned det, men det känns faktiskt som om jag borde. Vilket är jävligt tråkigt, då berättelsen innehåller ett par riktigt intressanta tvister samt ett vackert slut. Men det verkar som att ni inte kommer få reda på vad som händer.

En sak som jag hållit hemlig för att inte förstöra tänker jag berätta nu. Ingen läser ju Väktarna ändå så.

Jag hade planerat TVÅ uppföljare till Väktarna. Just nu känns den tredje delen riktigt episk, särskilt den sista biten, men eftersom ingen läser Väktarna så kommer vi nog antagligen inte komma så här långt. Jag funderar allvarligt talat på att lägga ned Väktarna, trots att jag inte vill.

Annars har jag en annan ide. Jag hade tänkt att nå en viss punkt i Väktarna, sluta skriva (men inte avsluta berättelsen) för att istället skriva en spin-off, se om folk gillar den och kanske går över till Väktarna varpå jag fortsätter på den. Men den här iden känns dock inte som att den kommer att lyckas.

Jag ber er att säga till, oavsett om det är i gästboken, ett meddelande, en kommentar eller till och med ett meddelande på PSN, om ni läser Väktarna. Ni kan också säga det här. De som i så fall läser kommer jag nog att börja meddela när en ny del har släppts och se om det hjälper. Det finns ju också dem som inte är särskilt aktiva och kanske missar delar. Detta gäller även bakom kulisserna bloggarna.

Har inget av det jag hoppats på hänt inom EN MÅNAD lägger jag ned Väktarna. Då är det för sent. Då är det verkligen thats it.

Så, nu har jag skrivit av mig och det känns... skönt. Har som sagt hållit det här inom mig på tok för länge.

Jag tänker inte tolerera det här längre

Det här kommer att avgöra om ni får veta hur det slutar och vad uppföljarna handlar om.

HQ