Svenska
Blog

Battlefield: Bad Company 2 - Intryck

Jag har sett framemot Battlefield: Bad Company 2. Särskilt efter Call of Duty: Modern Warfare 2, som inte alls var det mästerverk som man hade väntat sig efter Call of Duty 4: Modern Warfare. Battlefield: Bad Company 2 har sett oerhört läckert ut och jag har verkligen sett framemot att träffa B-kompaniet igen. Sedan blev jag så klart ännu mer peppad efter multiplayer demot som släpptes för en månad sen ungefär.

Nu så har Battlefield: Bad Company 2 anlänt, en dag tidigare dessutom. Och jag har spelat i lite mer än en timme nu. Och hittills är det riktigt bra. Kontrollen, hälsosystemet och förstörelsen har förbättrats sedan förra spelet. Grafiken har inte förbättrats särskilt mycket, men det betyder absolut inte att den är dålig. Vapnen känns dessutom mycket tyngre och har rekyl, till skillnad från Modern Warfail 2, som jag kallar det ibland. Ljudet är otroligt bra, och då har jag inte ens något ljudsystem.

Finns det något att gnälla på? Ja, det finns det nästan alltid. Under min första timme har jag redan besökt en ö, ett snölandskap och Bolivia. Och det här oroar mig lite. En av de större nackdelarna med Modern Warfail 2 var den ständigt växlande miljöbytena. Jag har inget emot miljövariation, men när den i Battlefield: Bad Company 2 redan verkar vara i klass med Modern Warfare 2 blir jag lite orolig. Men förhoppningsvis blir det inte lika illa, har ju trots allt inte kommit så långt.

Multiplayerdelen har jag inte rört, än. Dels beror det på att jag nästan alltid spelar klart kampanjen först i spel och sedan onlinedelen, dels för att flera brukar råka ut för överbelastade servrar vid releasen av ett EA spel. Vet inte om det även gäller Battlefield: Bad Company 2, men för att vara på den säkra sidan så väntar jag med det.

Den lilla korta stunden med Preston och kompani var inte riktigt som jag hade väntat mig, men fortfarande ett trevligt besök.

Battlefield: Bad Company 2 - Intryck

Redan efter lite mer än en timme ser Preston och hans vänner ut att ge Task Force 141 ordentligt med smisk.

HQ