Svenska
Blog

Gokart och Ghostbusters

Jag känner verkligen att jag måste variera mitt bloggande, då det är i stort sett bara monster- och nyhetsbloggar. Så den här bloggen kan nog vara ointressant, men jag känner att jag borde blogga om något annat när jag kan. Så ni i alla fall är förvarnade, om ni skulle tycka den här bloggen var ointressant.

Förra veckan blev jag och och tre kompisar bjudna till gokart kalas. Killen som bjöd oss fyllde år i torsdags (den här veckan) och skulle ha den på fredag (igår).

Jag och två av de som blev bjudna gick i samma skola, och vi pratade hos ihop om vi skulle dela på pengar och köpa en present tillsammans. Vi bestämde att vi skulle prata med den tredje killen först och se vad han tyckte. Han tyckte att det var en bra idé och i onsdags gick vi då till OnOff och köpte Burnout Paradise och ett Playstation Network kort på 200 kronor.

Sen när fredagen kom vart det stressigt. Av någon anledning hade lärarna fixat schemat så vi slutade 14.50, istället för 14.10 som innan lovet. Visst har jag en förståelse för varför tiden ändrades så, men igår tyckte jag att det inte fungerade så bra. Det var ingen idé att försöka hinna med tåget som gick 15.00, så jag och de två kompisarna tog det lugnt och kom med 15.15 tåget. Sedan väntade vi bara på bussen som kom 15.30. Den bussen gick dessutom till en station som ligger rätt nära mitt hus, istället för att gå från Segeltorps centrum (inte för att jag inte orkade). Då var klockan 15:50, ungefär, och kalaset skulle börja 17.00.

Så jag gick hem så fort jag kunde (utan att springa) och satte snabbt på datorn. Det var ju fredag och då skulle det ju komma en ny Fakta om monster-blogg. Jag hade egentligen inte tid att skriva, men ändå så la jag upp den. Det visar nog hur mycket jag bryr mig om mina läsare. Men det var ingen särskilt big deal egentligen. Jag hade egentligen skrivit bloggen i torsdags och fixat bilden, så det var bara att kopiera och klistra från dokumentet och lägga och det var klart. Sedan tog jag en snabbdusch.

Vi hade även bestämt att vi alla fyra som skulle dit skulle ha hattar, så det vart att damma av farsans gamla hatt. Sedan sade han hur han tyckte att man skulle använda, nämligen amerikanskt. Sedan ville morsan absolut ta kort på mig innan jag skulle iväg så hon kunde lägga ut det på Facebook. När det var klart så gick jag, trots att jag blev erbjuden skjuts.

Vi hade bestämt att vi skulle träffas hos en av kompisarna som bodde nästan granne med födelsedagsbarnet. Jag kom dit vid 16.50, och var dessutom först (om man bortser från att en av kompisarna bodde där). När de två andra kom så gick vi den oerhört korta sträckan till födelsedagsbarnet. Lustigt nog hade han också en hatt, men det gjorde ju till att vi fem blev "männen med hattarna".

Vi skulle åka till gokarten runt 17:30, och när vi kom tillbaka så skulle klockan vara 19:30, så vi fick passa på att äta lite grand. Var lite grönsaker som kan kunde doppa i dipp och... små tunnbrödrullar med... ost och skinka? Var inte riktigt säker, men vi åt det, drack någon slags vätska (tror att det var nåt saftliknande, men nu blev jag osäker...) samt minglade. Till klockan 17.30.

Jag är inte säker på när vi kom fram till gokarten, men det kanske inte spelar någon roll. Vi fick veta reglerna, och sedan var det bara att köra. Jag kom sist, men det är inte så konstigt eftersom jag körde rätt lugnt och försiktigt. Men trots det så var det riktigt kul att köra gokarten, och man kände lite av G-krafterna när man körde som fortast.

Sedan så skulle vi tillbaks hem till födelsedagsbarnet och äta middag. Det var lasagne och vi hade riktigt trevligt. En stund senare kom efterrätten, som bestod av glass i ugn. Tyckte att det var riktigt gott och det är något ni borde pröva.

Efter det så visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på, men vi beslöt oss för att kolla på en film. Först så skulle vi kolla om det fanns något på teven, men boxern krånglade. Så vi valde att titta på en DVD-film istället. Det blev Ghostbusters. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den, men den är alltid lika bra varenda gång.

Det var tänkt att kalaset skulle sluta runt 21.00, men filmen slutade inte förens 22.30. Mina föräldrar hade sagt att det var okej att stanna till 22.30, men då var jag tvungen att vänta på att en av mina föräldrar skulle plocka upp mig. Det fanns inget att göra åt det, finns säkert många skumma typer i trakterna och dessutom så hade jag inte med mig min pedopinne...

När jag kom hem så satt resten av familjen och kollade på Cliffhanger. Jag förstod inte riktigt vad den handlade om, eftersom det hade gått en bra stund. Vid tolv-tiden blev jag otrolig trött och gick och la mig.

Den här bloggen blev längre än vad jag trodde att den skulle bli. Som sagt, kan vara oerhört ointressant, men har jag ett bra tillfälle eller en bra idé som jag kan använda till en blogg så utnyttjar jag det.

Gokart och Ghostbusters

Who you gonna call?
Ghostbusters!

HQ