Svenska
Blog

Fakta om monster - Del 64

Svarta hunden:
Det sägs att svara katter ger otur, men de är ingenting mot den legendariska svarta hunden. Den här enorma och spökliknande hunden visar sig för människor i gamla kyrkor och på ensliga stigar i bergen. Den som möter hunden drabbas av otur eller till och med död. Från hundens fruktansvärda käftar dreglar ständigt stinkande saliv.

Spökhund:
I de flesta berättelser är svarta hunden en jättelik best, ungefär lika stor som en ung ko. Man har försökt sparka på odjuret och till och med kasta yxor mot det. Men eftersom hunden är ett spöke så passear vapnen rätt genom kroppen utan att ha effekt.

Bränd:
Trots att hunden är en vålnad kan den orsaka verkliga och hemska skador när den går till anfall. De vassa klorna lämnar brännsår på offren och allt den rör vid. På kyrkporten i Blythburg i Storbrittanien finns klomärken som påstås komma från den svarta hunden.

Demonögon:
Ögonvittnen är inte överens om vad som är speciellt med svarta hundens ögon. En del säger att de glöder röda som eld, andra att hunden har tomma, mörka hålor i huvudet, Hunden sägs vara sänd av djävulen sjölv.

Tredje gången gillt:
Enligt berättelser från de branta Hanging Hills i Connecticut i USA visar sig svarta hunden först som en liten och vänlig jycke. Att se hunden en gång lär ge tur, men om man ser den igen blir det värre. I slutet av 1800-talet berättade geologen W.H.C. Pynchon för sina vänner att han sett en svart hund när han besteg en bergstopp. När han klättrade en andra gång såg han hunden igen. Den dagen föll hans medklättrare och dog. Flera år senare återvände Pynchon till samma berg, trots vännernas varningar. Ingen vet om han såg hunden igen, men hans kropp hittades vid foten av en klippa.

<---Fakta--->
Namn: Kommer av odjurets kolsvarta päls.
Kropp: Kropp som en jättestor hund, lysande ögon och brinnande klor.
Var: I hela Europa och östra USA.
ursprung: Europiska myter från medeltiden.
Visste du: Arthur Conan Doyles berömde detektiv, Sherlock Holmes, löste ett mysterium med en spöklik svart hund i romanen Baskervilles hund.

Källa: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Det var allt för den här gången. Nästa vecka kommer ni att få läsa om tengu.

Fakta om monster - Del 64

En kyrkport bär spår av den fruktade svarta hunden.

HQ