Svenska
Blog

En dag på Kolmården

Tänkte först faktiskt inte skriva om en blogg om mitt lilla besök i Kolmården, men jag ändrade mig. Så nu ska jag berätta om min dag...

Dagen började med att jag vaknade klockan sju på morgonen. Men när jag skulle gå ner och äta frukost så var klockan 07.40, vilket var skumt. Tror att jag teleporterades 40 minuter in i framtiden... Hursomhelst, åt lite frukost, borstade tänderna och klädde på mig. När klockan var 08.30 så var alla klara och vi satte oss i bilen och åkte iväg mot Kolmården.

Varför åkte vi till Kolmården på samma dag som kronprinsessan gifte sig? Jo, min mamma kom på den "smarta" idén att det inte borde vara så mycket folk på den dagen. Jag tvivlade på det.

Så efter en bilresa på ungefär två timmar med E-Type, My Chemical Romancee och hemska Bamse sagor (hade dock med mig mina hörlurar så jag kunde lyssna på de vackra soundtracken från Oblivion) så visade det säg att idén inte var helt lyckad. Det var rätt många bilar på parkeringen, men det skulle såklart inte stoppa oss. Vi började dock med safariparken. Efter en hyfsat lång kö så kom vi in med bilen och tittade på djuren i safariparken. Först var det mest älgar, men när vi kom in på savann delen så såg vi en massa intressanta djur. Bland annat så såg vi ett gäng strutsar som pickade lite grand på en bil (som personalen använde), zebror, giraffer och buffelliknande djur. En av girafferna gick över vägen framför vår bil, och känslan över att se det stora djuret var ytterst mäktigt. Vi såg även ett buffelliknande djur och en antilop (såg ut som det) som slogs mot varandra med sina horn. Var lite småcoolt att se.

I nästa område såg vi ett par bergsklättrande getter och lamor. Vi såg en väldigt söt lamaunge. Men vildhundarna på andra sidan hade gömt sig. Sen inne i nästa område såg vi en björn som sov, men vaknade strax och 2-3 vargar på kullen. Förstår inte hur man kan vilja skjuta dessa vackra djur. Sen hamnade vi i nästa område där vi såg lejonen. De sov, och det är väldigt svårt att se de som farliga djur när de ligger och sover. Sen var safarin slut, vilket följdes av lunch.

Sedan så gick vi in i djurparken. Vi försökte se lodjur i början, men det är i stort sett omöjligt att se de där katterna. Men vårt primära mål var att gå till Bamses värld, så mina syskon som är sju och fem år skulle få träffa Bamse och Lille Skutt. Dock så var de inte där, och vi tänkte skynda oss till delfinshowen klockan två, och klockan var då ungefär 13.30. Och självklart så var delfinerna på andra sidan av parken... Lyckligtvis hann vi dit, även fast vi snabbt stannade förbi bland annat tigrarna.

Delfinshowen var rätt bra, men jag var mest intresserad av själva delfinerna. Bland att av de vackraste djuren som finns på våran planet. Efter det gick vi till tigrarna (sorry Alex09, klappade inte dem). De var rätt slöa, men vad förväntar man sig?

Sedan splittrade vi på oss. Min padre, min madre (jag kan min spanska) och mina yngre syskon skulle gå tillbaka till Bamses värld, medans jag och min äldre syrra (fjorton år) kollade på showen om rovfågarlan. Förra gången jag såg den showen var den inte så kul, eftersom deras rovfågel skulle flyga någon annanstans och sedan komma tillbaka. Men den här gången så visades flera spännande rovfåglar upp (komplett med passande låtar och soundtracks). Och jag måste erkänna att fåglar är riktigt coola djur.

När showen var slut så gick (sprang) jag och syrran till Bamses värld för att komma tillbaks våra föräldrar. Vi kom precis i tid för att få se när de två yngre syskonen fick varsin kram från både Bamse och Lille Skutt.

Efter det så skulle vi gå till Coliseum (där aporna var) och äta glass. Men vi stannade vid savann delen. Småsyskonen och flera andra barn matade några kameler med gräs. Och så såg vi två halvåsnor som kallas "kulan" (tro't eller ej!) som... ja... hanen tänkte ha lite kul... Honan var dock inte med på det, så hannen slutade efter lite övertalning. Det lustiga var att sist vi var på Kolmården hade en zebrahane försökt göra samma sak på en zebrahona.

Men klockan var då halv fem, och det kändes som att det mesta inom djurparken stängde. Så vi struntade i glassen och fick gå till utgången. Väl där så gick vi in i deras butik. Själv hittade jag inget speciellt, men min mamma hittade en nyckelring, och det var precis vad jag behövde.

Sedan skulle vi åka till Max, den där McDonalds liknande saken. Men min yngsta lillesyrra ville absolut äta på McDonalds, och så fick det bli... Vi åt där och köpte med oss glass att äta på vägen. Men under bilresan (både innan och efter McDonalds) så hade batteriet på min mobil slutat, så jag fick stå ut med E-Type, My Chemical Romance och Nordman...

Men nu är jag efter en hel dag äntligen hemma. Är rätt trött just nu, men jag lyckades ändå att skriva den här bloggen. Struntar förresten i mitt lilla "tal" som jag brukar ha med i början på bloggar som inte riktigt handlar om det jag brukar skriva om (kan vara om inköp och utflykter bland annat, som nu).

En dag på Kolmården

Bjuder även på en bild på den väldigt söta lamaungen.

HQ