Svenska
Blog

Kommissarie Späck - Jag har sett den

Som jag nämnde i ISN tidigare idag så verkade det som att jag skulle se Kommissarie Späck, och det är precis vad jag har gjort idag.

Kommissarie Späck är en parodifilm på Beckfilmerna. Själv har jag aldrig sett någon Beckfilm, men jag visste att det fanns väldigt många. Trots det så tyckte jag att en parodi på Beck skulle sitta riktigt fint efter att ha sätt en affisch till Kommissarie Späck (som jag snabbt förstod att det var en parodi på Beck).

Kommissarie Späck handlar om matmissbrukaren Mårten Späck, den oerhört aggressiva Grünvald Karlsson och den nya polisen Irene Snusk. Efter en hittad kropp konstaterar Späck att mannen har begått självmord, och även att flera personer har begått självmord, vilket gör att han ska leta upp en seriesjälvmördare. Men efter ett tag så visar det sig att Späck är på spåret till något mycket större.

Jag hade inte sådär jättehöga förhoppningar inför Kommissarie Späck, jag hoppades att den i alla fall skulle vara helt okej, men det jag fick var mycket mer. Jag tyckte att filmen var riktigt bra, med roliga, och ibland lite barnsliga skämt. Humorn är ju då riktigt bra enligt mig, vilket kanske har med att jag är ett stort fan av Fredde Granbergs verk. Skådespelarna gör riktigt bra roller. Kommissarie Späck är tillsammans med Hundtricket de bästa (och enda) svenskafilmer som jag har sett.

Filmen får en åtta av mig, och är en av de bästa filmerna jag har sett i år.

Kommissarie Späck - Jag har sett den

Kommissarie Späck överaskade mig, totalt.

HQ