Svenska
Blog

Fakta om Monster - Del 67

Ödlemänniskor:
En del ödlor kan vara skrämmande varelser, men ingen är så kuslig som de intelligenta kräldjur som kallas ödlemänniskor. De ser ut som en korsning mellan ödlor och människor och det sägs att de vill härska över jorden. De som anser sig vara experter på området vet inte om ödlemänniskorna kommer från yttre rymden eller om de är en kvarleva från de dinosaurier som dog ut för 65 miljoner år sedan.

Till hälften ödla:
Ödlemänniskor går på två ben och har två armar, precis som människor. Deras hud är täckt med hårda, ödleliknande fjäll. Det sägs att de här varelserna har mycket stora ögon och lodräta pupiller, som ormar, så att de kan se bra i nattens mörker.

Röd mjölk:
Ödlemänniskor verkar ha en märklig vana, nämligen att döda eller kidnappa kor. Ingen vet säkert varför de gör så, men en del tror att de dricker kornas mjölk i särskilda ritualer.

Från jorden:
En del personer tror att ödlemänniskorna inte är utomjordingar utan ättlingar till dinosaurier som inte dog ut. Enligt en teori gick några dinosaurier under jorden för att klara sig undan de stora klimatförändringar som inträffade när en jättemeteor slog ner på jorden för 65 miljoner år sedan. De här dinosaurierna ska ha utvecklats till människoliknande och otroligt intelligenta varelser. Det sägs att ödlemänniskorna har byggt upp avancerade samhällen och stora städer i enorma grottor, men att de ibland kommer upp till ytan.

Fördel Antarktis:
Vissa hävdar att ingången till ödlemänniskornas underjordiska städer är gömd i Antarktis. De menar att ufon och annan teknik göms i istunnlar under den frusna kontinenten så att människor inte ska upptäcka dem.

Fientligt angrepp:
Personer som säger att de blivit bortförda av ödlemänniskor påstår att de här varelserna vill ta makten över hela jorden. De hävdar att de blivit torterade ombord på varelsernas rymdskepp tills de gått med på att hjälpa dem att erövra planeten.

<---Fakta--->
Namn: Kommer av att deras kroppar har ödleliknande delar.
Kropp: Människoliknande kropp, hud täck med fjäll, händer med tre fingrar.
Var: har setts på platser i hela världen.
ursprung: Rapporter från antiken och till nutid.
Visste du: En del tror att ödlemänniskorna har besegrat de "vanliga" utomjordingarna och håller dem som slavar.

Källa: International Masters Publishers BV/IMP's monsterkort

Det var allt för den här gången. Nästa vecka kommer ni att få läsa om gargouille.

Fakta om Monster - Del 67

Kvarleva från dinosaurierna eller utomjordingar?

HQ