Svenska
Blog

Vikingar i Stallarholmen

Som ni kunde se i min Live Feed så berättade jag att jag skulle till Vikingamarknaden i Stallarholmen. Först tänkte jag inte blogga alls om det, eftersom jag inte gjorde det förra året. Men den här dagen var nästan lika lång som som dagarna när jag var i Kolmården och Stendörren. Så varför inte...

Hursomhelst, dagen började med att jag... vaknade. Från min sömn, såklart. Trodde faktiskt att det skulle ta ett tag att somna eftersom det var ett gäng jefla ungdomar som hade ett BBQ-party. Högljudda var dem...

Men när jag vaknade så gick jag ner, åt frukost, borstade tänderna, klädde på mig och slöade framför datorn. Sedan skulle vi åka bil... igen.

Precis som med Kolmården och Stendörren så var det en rätt lång resa till Stallarholmen, och precis som under föregående resor så ploppade jag i mina hörlurar för att slippa den hemska "musiken" som spelades ur stereon.

Efter mer än en timme (hade ingen som helst koll på hur lång tid resan tog) så var vi äntligen framme. Så efter att ha betalat för entrén så fick vi ju självklart gå in. Först gick vi mest runt i marknaden. Själv köpte jag ingenting för mina surt förvarade pengar, då inget där intresserar mig så mycket. Vi köpte dock några klubbor och några påsar med olika med godis.

När jag var i Stendörren så badade jag inte, trots att vattnet såg sjukt inbjudande ut. Samma sak var det i början här också, eftersom det fanns en strand. Men efter en stund så veknade jag och satte på mig badbyxorna och hoppade i vattnet. Eller snarare gick i. Hatar den där kylan som kommer när man först går i vattnet, men sedan när man har doppat sig själv och vattnet känns varmare så var det värt det.

Efter badet så gick vi upp och letade upp en bra plats där vi kunde äta lunch. Vi hittade lite skugga som vi kunde sätta oss i. Om ni inte har smakat american pankakes, gör det. Det är riktigt gott. Lite kakor följde med maten också, fast efteråt.

Efter maten så kollade vi lite mer i marknaden, och vi fick se en föreställning när några vikingar fäktades mot och slog ner varandra. Men vi kom fram dit nästan precis när dem skulle sluta. Sedan gick vi lite mer i marknaden, men alla kände sig nöjda så vi bestämde oss för att åka hem istället. Sagt och gjort, en stund senare satt vi i den stekheta bilen. Det var så varmt under dagen att när jag satte ett finger på min tinning så kände jag svettdropparna. För att svalka av oss lite (och för att äta glass) så stannade vi i Mariefred, närmare bestämt i närheten av Gripsholms slott. Vid parkeringen så finns det en glasskiosk, och glassen där var riktigt god. Sedan drog vi hemåt igen mot våran kära lilla byhåla.

Nu har jag varit hemma i någon timme, tänkte faktiskt skriva den här bloggen då. Men Lillemannen (lillebrorsan) ville att jag skulle spela Call of Duty 4, vilket jag gjorde samtidigt som han tittade på. Hans absoluta favoritspel att titta på, tror jag.

Vikingar i Stallarholmen

For Asgard!

HQ