Svenska
Blog

En vecka i Askersund

Nu är jag hemma. Min vecka i Askersund har varit riktigt mysig, men som man säger, borta bra men hemma bäst. Men nu ska jag berätta om min vecka. Jag ska dock skriva det lite mer kortfattat så att det inte blir en klump med detaljbajseri.

Lördag
Lördagen var dagen som vi skulle åka iväg till lilla Askersund. Vi skulle åka efter lunch, så innan det så fick jag uppdraget att passa lillebrorsan. Och det mest effektiva sättet måste vara att spela Call of Duty 4. Ungen tokälskar det. Och så vart jag tvungen att hjälpa lillesyrran med World of Warcraft...

Innan vi åkte iväg på den "riktiga" resan å åkte vi in till Kungens kurva för att köpa godis och en kamera till mig. Kommer att kunna ta bättre bilder nu, så det är ju bra. Sedan åkte vi iväg på den ungefär tre timmar långa resan. Jag berättade lite om stugan i min förra blogg, så jag hoppar över det nu...

Söndag
Dagen efter så åkte vi till Marieberg Galleria för att köpa proviant. Först blev det en regnjacka till mig, eftersom jag inte hade någon och det regnade som bara den. Sedan gick vi in i Bokia där jag köpte Helmet for my pillow. Ska bli intressant att läsa den sen. Sedan åt vi lunch på McDonalds, och efter det så delades vi i två grupper, typ. Morsan var och handlade på Willys medan vi andra åkte tilll Toys 'R Us (stavas det så?). Köpte en såndär Lego Star Wars grej, eftersom jag aldrig kommer att växa ifrån Lego.

På kvällen såg vi ungefär halva Gudfadern. Resten tog vi på måndag eftersom den var så himla lång.

Måndag
Hände typ ingenting den dagen, förutom att vi slappade i stugan och såg det vi hade kvar på Gudfadern.

Tisdag
På tisdagen så åkte vi in till Askersund. Vette katten om jag ska kalla det stad eller by, men ett mysigt ställe är det. Först går vi in på bokhandeln där (tror att den hette Ugglan). Där köpte jag Förtvivlans timme. Ännu en WWII-bok i min samling...

Sedan gick vi ner till hamnen, där vi gick in på Snäckbåten. Man kan köpa prydnadssaker där. Jag hittade en rätt cool stav med en dödskalle på, så akta er, för nu kan Imperial scout använda voodoo! Och sedan åt vi glass innan vi åkte till en sjö och badade. Vet inte vad heter, men den är otroligt fin.

Onsdag
Den här dagen åkte vi till ett badställe och badade igen, men inte på samma ställe som på tisdagen. Efter att ha varit där en stund så skulle vi spela mini-golf, men de hade tydligen lagt av med det... Nåja, vi stannade vid Petter-tallen en stund (egentligen heter den typ Galg-tallen eller något sånt). Vet ni inte vad det är för något så får ni ta och skämmas! På kvällen såg vi ungefär halva delen av Gudfadern II.

Torsdag
Den här dagen skulle vi in till Marieberg Galleria igen, eftersom syrran skulle träffa en kompis där för första gången. Själv stannade jag kvar i bilen där jag skrev min förra blogg. Sedan efter typ två timmar när alla var klara åkte vi till leksaksaffären igen. Den här gången köpte jag en Hero Factory-figur, då jag i allafall tänkte ge det en chans. Kommer att skriva en blogg om det vid ett senare tillfälle. Vi såg även klart på Gudfadern II.

Fredag
Sista dagen innan vi skulle åka hem. Det var mest att städa och picka. Vi åkte även in till Askersund igen för att köpa choklad från Venus choklad. Chokladen de säljer är superduper god. Vi gick även in till Snäckbåten igen, där jag köpte en krokodil som kröp ut ur sitt ägg (det var en prydnassak, såklart).

Struntar i att berätta om lördagen, då vi bara åkte hem. Men det är skönt att vara hemma igen. Men samtidigt har jag missat en hel del saker. Vill passa på att ge jontevettu ett stort grattis för att han har blivit Månadens Bloggare. Grattis!

En vecka i Askersund

Petter och jag, vi är goda vänner, fastän olika.

HQ