Svenska
Blog

Då har man varit på Gamex

Alla i Gamereactopia vet nog vid det här laget vad Gamex är för något. Sveriges (om jag inte missminner mig) första spelmässa. När jag först fick höra om det så blev jag väldigt intresserad av det. Men jag var väldigt tveksam till det.

Men i fredags förra veckan fick jag ett telefonsamtal från en kompis. Han frågade mig om jag hade hört talas om Gamex, varpå jag svarar ja. Han frågar då om jag kan hänga med han dit någon dag under helgen. Jag frågade mina föräldrar, och de sade att det var okej. Sedan skulle vi ta reda på hur man köpte biljetter och vilken dag vi skulle åka. Efter mycket prat och mindre handlingar så kom vi fram till att vi skulle dra dit på söndagen (idag alltså).

Men nog pratat om historiken, låt oss hoppa in i handlingen!

När vi kom dit så vart min kompis lite överraskad över hur stället såg ut. Av ren tillfällighet hade jag sett på Tejbz videoblogg innan vi åkte, så jag visste ungefär hur det såg ut. Vi tog det lite lugnt i början, gick runt och tittade hur det såg ut och vad som fanns.

Det första vi spelade var Fallout: New Vegas. Min gubbe fick dela mitt namn och se ut som en standardfigur eftersom jag inte hade ork nog att göra en detaljerad figur som bara skulle användas en gång. Det börjar lite segt, men tillslut hade jag kommit ut i världen. Med Hardcore inställningar... Ammunitionen i 9 millimeters pistolen tog slut rätt snabbt mot de där geckons, vilket tvingade mig att springa så fort som kjoltyget höll. Sen blev jag attackerad av någon snubbe, och fick kasta mig in i striden med bara händerna. Det hela avslutades med att mitt huvud flög iväg.

Nytt försök, den här gången utan Hardcore inställningar. Gick bättre denna gång, då jag fick tillgång till ett boltactiongevär. Det dröjde dock inte särskilt länge förens vi lämnade datorerna. Av mina intryck så känns Fallout: New Vegas... exakt som Fallout 3, vilket jag inte vart jätte förtjust i, även fast det var bra.

Sedan när vi gick omkring efter något nytt så träffade vi på ett gäng stormtroppers. Alltid lika trevligt att träffa kollegorna. Jag fick även syn på Tejb, komplet med en "To tha face"-tröja (omgwtflolbbq!), men jag gick aldrig fram. Sedan såg jag han typ två gånger till under dagen.

Efter det lilla mötet med kollegorna och efter att ha irrat runt lite så bestämde vi oss för att äta lunch. Vi tog hamburgare som kostade så mycket att jag fick betala med min rolex som jag inte har. Öhh, that dosen't make any sense... Hursomhelst, 85 riksdaler gick kalaset på, tillsammans med ytterligare 26 riksdaler för dricka. Tyckte att det var lite dyrt, men vi gick därifrån mätta i alla fall.

Efter det så irrade vi omkring ett bra tag. Det var rätt mycket folk, så oftast så var det mesta upptaget. Vi tänkte testa lite Call of Duty: Black Ops, men... kön var så lång! Vi struntade i det, med motiveringen "det är bara två dagar kvar tills det släpps".

Men sedan efter att min kompis hade spelat lite Medal of Honor så fick det fart. En dator med Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam var ledig, så vi kastade oss över den, bokstavligt talat. Kan säga att expansionen är riktigt bra, känns som en fräsch sak till Bad Company 2. Vi testade en del vapen, där jag direkt fastnade för M14. Har alltid gillat M16, men M14 var ett vapen som jag verkligen gillade. Eldkastaren var cool också.

Vi hann också testa Need for Speed: Hot Pursuit, som jag ärligt talat inte hade några förväntningar på. Visst, det verkade coolt, men jag hypar helt enkelt inte upp mig för racingspel, även fast jag är lite intresserad av genren. Sedan så har det ju pumpats ut massvis med Need for Speed-spel, och där Need for Speed: Carbon var rätt bra så är Need for Speed: Undercover uselt (inget bra sätt att bli introducerade till denna spelserie). Jag var dock väldigt överraskad över Hot Pursuit, och älskade det. Kontrollen kändes lite realistisk enligt min mening, fast å andra sidan så är jag ingen expert på racingspel. Att preja galna racingåkare med polisbil, det är grejer det...

Och sist men inte minst så spelade vi Dead Rising 2. Jag tänker vara helt ärlig, jag var inte ett dugg intresserad av det. Visst, att slakta zombies med i stort sett vad som helst låter lockande, men Dead Rising har jag aldrig varit intresserad av. Nu skulle det dock vara dags att prova det och se vad man tyckte. Precis som i fallet med Need for Speed: Hot Pursuit blev jag väldigt överraskad. Från att inte ha varit minsta intresserad av Dead Rising, så tokälskade jag det. Att slakta zombies är alltid härligt, och Dead Rising 2 leder till en hel del skratt, då man kan döda monstren med i stort sett vad som helst, som till exempel en rosa elefant (som självklart var en skyltdocka).

Gamex var definitivt en positiv överraskning. Förhoppningsvis så kommer jag dit nästa år, och vem vet, jag kanske träffar just Dig där.

Då har man varit på Gamex

Och så får man inte glömma att man nästan snubblade på en massa P12:or...

HQ