Svenska
Blog

Sista dagen på lovet

Har märkt nu på sista tiden att jag är mer än villig att bara skriva om... vadsomhelst, något som jag ansåg att jag inte kunde förra året. det är dock bara vad jag känner, men jaja.

Det är något visst med den sista lovdagen. Alltid. Jag upplever samma sak varje gång. Känslan av att känna att tiden har flugit iväg, känslan att man inte ser framemot det, och känslan att man ändå ser framemot det.

För så känner jag. Jag kan känna att tiden bara har runnit iväg och man inte har hunnit med något, men samtidigt så kan jag känna att det var ett bra tag sedan. Jag är nog inte ensam om att tycka om att det både är trist, men samtidigt lite spännande, när det är den sista lovdagen. Det är ju klart att man inte vill tillbaks till skolan och vara ledigt istället, men samtidigt så känns det som att det var länge sedan man träffade klassen. Vissa stunder är klassen riktigt irriterande, och jag undrar hur idiotisk en människa kan vara egentligen. Men oftast så känner jag verkligen att det är en bra klass. Visst, den är jävligt pratig, men det är nog den bästa klassen som jag har varit i hittills.

Något som även gör att jag faktiskt ser lite framemot skolan är för att våran käre SO/engelsk-lärare kommer tillbaks från sin pappaledighet. Han var ledig en termin, och att klassen har saknat honom har märkts.

Men jag känner att just dagen innan skolan börjar igen är nog den tråkigaste dagen som finns. Man vill göra något för att få det att kännas som att lovet inte har blivit bortkastat, men det går bara inte. Det värsta med just den här sista lovdagen (och de flesta, antar jag) är att det är en söndag. Söndagar måste vara den tråkigaste dagen som finns, där ingenting händer. Så därför avundas jag er som börjar på tisdag. Inte för att ni börjar en dag senare, utan för att eran sista lovdag inte är på en söndag.

Men som sagt, jag ser ändå framemot morgondagen, samtidigt som jag inte gör det. Men nu ska jag försöka göra det bästa av den här dagen, så att inte den sista lovdagen blir bortkastad.

Sista dagen på lovet

Matten ser jag dock inte framemot.

HQ