Svenska
Blog

Har börjat på Dead Space 2... tillslut

Jag kanske har berättat det tidigare i min blogg, men kan inte komma ihåg det. Hursomhelst, jag började spela Dead Space för flera veckor sedan i tron om att jag skulle bli klar lagom tills dess att tvåan släpptes. Jag hade fel. Skolan tyckte tydligen att de första veckorna efter jullovet skulle vara hårda, så jag fick inte så mycket tid till att spela. Vilket då gjorde att jag inte hann klart innan Dead Space 2 släpptes. Men jag har spelat en hel del Dead Space nu, blev klar med det i lördags, tror jag. Sedan tänkte jag bli klar med min recension av spelet innan jag började med tvåan, vilken jag blev klar med idag. Ni kan läsa recensionen här.

Så jag har nu spelat lite av Dead Space 2, och eftersom jag har bestämt mig för att blogga mer om spel så blir det lite intryck nu. Dock inte så jättemånga, vågade inte spela så mycket (hehe).

Man kastades in i spelet rätt fort, tyckte jag. Fortare än i föregångaren. Och precis som i ettan så fick man springa fort som fan så fort man kunde styra Isaac. I ettan var det bara en som jagade mig, om jag minns rätt. I tvåan så blev jag jagad av ett helt gäng med äckliga kebabmonster. Men när jag lyckades skaka av mig de så fick jag gå ett tag, tills jag fick något. En ficklampa. Nu kunde jag lysa upp det mörka. Och slå ihjäl kebabmonster. Var rena fröjden att slå de med ficklampan. Sedan vart det väldigt bekvämt när jag fick tag på en Plasma Cutter. Nu ska de få...

Kontrollen känns lika smidig som i föregångaren, och nu kan man dessutom ladda om utan att behöva sikta in, vilket är välkommet. Än så länge har inga äckel lyckats skrämma mig. Det som faktiskt skrämde mig som mest under min korta spelning var en skräm som gick i gång när jag närmade mig den. Hoppade faktiskt till då... Men jag kan tänka mig att fienderna blir mer skrämmande lite längre in. Något som jag reagerade direkt på var att Isaac faktiskt pratade den här gången. I ettan så gjorde han ju inte det. Antar att det är för att få honom att kännas mer som en huvudperson, antar jag. Vad vet jag.

Nu har jag visserligen inte spelat så mycket, knappt en timme, men mina intryck är goda. Jag tror att det kommer att bli lika bra som första Dead Space. Kanske till och med bättre, det får jag se när jag har klarat kampanjen.

Har börjat på Dead Space 2... tillslut

Vill du hångla? Det är ju trots allt alla hjärtans dag idag!

HQ