Svenska
Blog

Ett besök i Gamla stan

Har som bekant lov den här veckan, vilket jag tycker är väldigt skönt. Idag så var jag inne i stan när man ändå var ledig, och jag passade på att göra några inköp under dagen.

Vaknade rätt tidigt idag, vet inte är dock, men när jag väl kom upp så hoppade jag in i duschen innan jag åt frukost. Sedan förberedde jag mig för turen till stan, letade fram mina pengar och så hann jag surfa lite på GR innan vi skulle åka.

Vi tog tåget in till Gamla stan, och efter att ha letat lite så gick vi först in i en affär som heter Rocktown, tror jag. Man kan i alla fall köpa tröjor och sånt med musikmotiv. Kollade runt lite där, och tillslut valde jag en t-shirt och en huvtröja med Iron Maiden på. Gillar verkligen det bandet, så det var ett självklart köp. Båda tröjorna har visserligen, men vad gör det?

Nästa affär vi gick till var Science Fiction bokhandeln, som vi besöker varje gång vi är i stan. Riktigt bra bokhandel, det ska jag säga er. Kollade runt lite, men som brukligt så kom jag fram till spelböckerna. Kollade på vilka som fanns, och tänkte en bra stund innan jag bestämde mig för vilka böcker som jag skulle köpa. Tillslut vart det World of Warcraft böckerna Rise of the Horde, Tides of Darkness och Beyond the Dark Portal. Fanns en samlingsbok med just de böckerna och en till, som jag först tänkte köpa. Men den fjärde boken var tydligen The Last Guardian, som jag redan har, så jag tyckte att det kändes lite onödigt att köpa en samlad version med en bok som jag redan har. Så köpte de tre böckerna enskilt, vilket dessutom blev lite billigare.

Sedan tyckte vi att det var dags för lunch. Vi åt på en pizzeria som vi nästan alltid brukar äta i varje gång vi är i stan. Skulle väldigt gärna rekommendera den för er, men... jag kommer fan inte ihåg vad den heter! Var säker på att jag skulle komma ihåg namnet när jag kom hem, men det gjorde jag ju såklart inte. Igen.

Sedan gick vi över till Drottninggatan, och då var vi ju inte i Gamla stan längre. Hursomhelst, här är det nog inte så mycket att berätta om. Vi var inne i tre punkaffärer (tror jag), för att syrran ville kolla i de. Funderade på att kolla lite på Game, men gjorde inte det. Har fått lite mer pengar, men vet inte om jag ska använda de till att boka något spel som släpps innan sommar, eller om jag ska spendera de på äldre spel, eller helt enkelt bara spara de. Hursomhelst, i en av de här affärerna så hittade jag ett par dog tags som jag vart intresserade av (vette katten om jag ska kalla för ID brickor, eftersom det var den amerikanska varianten). Köpte den för 39 kronor, och kanske ristar in något på den. Kan ju vara bra att ha...

Men efter de här tre affärerna kände vi att det fick räcka för idag, och började röra oss mot den närmaste tunnelbanestationen. Vi stannade kort vid 7-Eleven för att köpa lite dricka och sånt på vägen hem. Sedan fortsatte vi hem.

Får nog avsluta här, känner mig rätt trött nu. Bjuder även på lite bilder, ifall ni inte orkade läsa bloggen.

Ett besök i Gamla stan

7-Eleven satsar på nya varor...

HQ