Svenska
Blog

A long time ago in a toybox not far away

Jag vet ärligt talat inte vad som har hänt med mig. Min recension av Assassin's Creed skulle ha varit klar för flera veckor sedan, men när jag för ett par dagar sedan läste genom det som jag hade skrivit så gick det helt enkelt inte att fortsätta. Så jag fick helt enkelt slänga den och påbörja en ny. Samtidigt som jag gör detta så spelar jag L.A. Noire, och jag har kanske kommit halvvägs i spelet. När jag spelar ett spel så spelar jag det tills jag har klarat det, men den här gången blev det inte så. Började spela på Lego Star Wars III: The Clone Wars som jag köpte tidigare idag (eller egentligen igår, eftersom det är ett nytt dygn nu). Dock så var det mest för att jag behövde underhålla min lillebror, som älskar både Lego och Star Wars, samt hade tittat på fodralet en stund. Så det var svårt att säga nej, helt enkelt.

Nåja, nu lämnar vi det och går över till mina intryck från spelet. Känner att jag behöver något att blogga om i alla fall, då jag knappt har gjort det under sommaren. Det första jag slogs av när jag startade spelet var grafiken. Lego i upplöst form har jag ärligt talat inte sett förut, och det kändes maffigt att se dussintals, kanske hundratals, med stridsdroider på skärmen.

Kontrollen är mer eller mindre samma som tidigare, vilket inte är negativt. Det mesta kändes typiskt Lego Star Wars, med de småroliga klippen. Jag var dock lite orolig för att jag kanske inte skulle förstå skämten så mycket eftersom jag varken har sett Clone Wars-filmen eller TV-serien. Visst, jag har lite svårt att få ut någon form av handling, eller åtminstone sammanhang, men bortsett från det så roar verkligen Lego Star Wars III.

Har även deltagit i stora strider som närmast kan beskrivas som en enkel version av strategispel. Hundratals med klonsoldater, stridsdroider och en himla massa fordon rör sig på skärmen - samtidigt. Att själv springa omkring där är också en mäktigt känsla.

Dock så tycker jag att det än så länge är för tidigt för mig att säga hur bra det är. Visst, det finns många bra saker, men jag tycker samtidigt att jag ibland inte fattar vad man ska göra. Jag vet inte om det bara är jag som håller på och bli gammal och gaggig, men då spelet även är designat för barn så börjar man bli funderam.

A long time ago in a toybox not far away

Lego Star Wars III: The Clone Wars känns bra, men det är nog för tidigt att säga hur bra det är.

HQ