Svenska
Blog

Ett värdigt slut på en magisk serie

Idag var man och såg den sista Harry Potter filmen. Jag har nu sett slutet, som jag såg början på för så många år sedan. Jag kommer ihåg att mina föräldrar läste den första boken för mig och min syrra. Jag kommer också ihåg att de läste den andra boken, den tredje boken och en del av den fjärde boken (kan inte minnas att vi läste ut den tillsammans). Vi började även se filmerna om den magiska världen som Harry Potter levde i. Jag ansåg att både böckerna och filmerna var bra, vilket jag också anser nu.

Men sedan kom den sista boken, och jag minns att jag sträckläste den under ett par nätter, och när jag hade slagit igen boken så kändes det tomt. Det skulle inte komma några fler böcker. Denna historia skulle sedan upprepa sig igen två eller tre år senare, när jag läste den sista boken i Vargbröder-serien. Till skillnad från Harry Potter så var det dock tommare efter Vargbröder, eftersom i fallet med Harry Potter så skulle det ju komma några filmer till. Vargbröder har inte fått en enda film, men 20th century Fox ska tydligen ha köpt upp rättigheterna till att göra filmer 2004, så vi får se hur det blir med det.

Hursomhelst, nu är det ju Harry Potter som vi ska prata om. Den sista filmen, för att vara mer exakt. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 börjar direkt där förra delen slutade, och jag kan nu säga att det var ett klokt val att dela upp den sjunde boken i två filmer. Nu kunde man få med det mesta från boken, och hade man valt att bara göra en film så hade det gott hur fort som helst. Förra delen är faktiskt den film som har följt sin bok allra bäst, och även om denna film följer boken rätt bra, så följder den inte boken lika bra som förra delen. Har ni sett den så förstår ni nog vad jag menar. Bortsett från det så är den mer eller mindre som förra delen, väldigt mörk stämning jämfört med de tidigare filmerna.

Och slutet, ja, jag vill inte berätta så mycket om det. Det enda jag tänker berätta är det som flera andra redan har sagt, att slutet var värdigt för hela serien. Och efter att ha sett den sista filmen så känns det tommare än när jag läste den sista boken. Inte för att filmerna är bättre, men efter böckerna så visste man ju att det inte var slut med Harry Potter. Vilket det är nu. Och att det känns tomt är nog inte så konstigt, eftersom Harry Potter och hans magiska värld har fascinerat mig väldigt mycket, och betytt mycket för mig under min barndom. Men allt har ju ett slut, och som jag sa till syrran när vi gick ur biografen; "Försök att inte se det som att det är slut, försök istället att se det som att serien åtminstone fick ett bra slut".

Ett värdigt slut på en magisk serie

Harry Potter och hans magiska värld har betytt väldigt mycket för mig, och kommer fortsätta att göra det.

HQ